ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2023 LIVE: Στις 21:00 κάνει δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποτελέσματα εκλογών 2023 LIVE: Στις 21:00 κάνει δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Αποτελέσματα εκλογών 2023 LIVE: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε δήλωση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως διαφαίνεται από τα Exit Polls, έφερε χαμόγελα και ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι και ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ενώ ο ίδιος αναμένεται να κάνει επίσημη τοποθέτηση όταν θα υπάρχει και καθαρή εικόνα για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι από τις 18:00 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στις 21:00 σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει δήλωση. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες 30 ημέρες ζητούσε από τους πολίτες μια καθαρή νίκη και αυτοί του την έδωσαν», αναφέρουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος 'Ακης Σκέρτσος κληθείς, κατά την προσέλευσή του στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, να σχολιάσει τα αποτελέσματα των exit polls έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα exit polls δείχνουν μία σαφή τάση, μία ανανέωση της εντολής προς τη ΝΔ, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ζητά η ελληνική κοινωνία. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε και θα περιμένουμε φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δική του δήλωση και ανάγνωση των αποτελεσμάτων».

Ακολούθως δεχόμενος πιέσεις για περαιτέρω σχόλια τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει. «Αποτελούν ενδείξεις τα exit polls θυμίζω. Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα».

Η δήλωση του Θοδωρή Σκυλακάκη:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

« Είναι νωρίς ακόμα... λίγο υπομονή θα κάνετε, θα τα πούμε όλα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξη του.

Δείτε βίντεο: