ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών 2023 LIVE: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές επικρατείας

Αποτελέσματα Εκλογών 2023 LIVE: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές επικρατείας
Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Δύο βουλευτές παραπάνω από το 2019 εκλέγει η ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους 4 βουλευτές επικρατείας 

Στο 98,3% της ενσωμάτωσης των ψήφων στην επικράτεια η συντριπτική νίκη της ΝΔ είναι γεγονός, με ποσοστό 40,8% έναντι 20,06 που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων, μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους τέσσερις βουλευτές που είχε και το 2019, ενώ η ΝΔ εκλέγει δύο περισσότερους βουλευτές επικρατείας σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Πιο αναλυτικά, βουλευτές επικρατείας με τη ΝΔ εκλέγονται οι: Ειρήνη Αγαπηδάκη, Θόδωρος Σκυλακάκης, Χρήστος Στυλιανίδης, Ιωάννα Λυτρίβη, Γιώργος Σταμάτης, Μαρία Χατζηιωαννίδου και η Μαρία Πολύζου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Έλενα Ακρίτα, η Πόπη Τσαπανίδου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το ΠΑΣΟΚ με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγει δύο βουλευτές επικρατείας, έναν παραπάνω από το 2019, με τις έδρες να καταλαμβάνουν ο Παναγιώτης Δουδώνης και ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας βρίσκεται η Ελένη Χρονοπούλου.

Έναν βουλευτή επικρατείας εκλέγει το ΚΚΕ και συγκεκριμένα τον Θανάση Παφίλη, ενώ και η Ελληνική Λύση εκλέγει έναν βουλευτή, τον Παύλο Σαράκη.