ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Κατρούγκαλος: Αποσύρθηκε με 3.166 σταυρούς

Γιώργος Κατρούγκαλος
Eurokinissi

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, παρά το γεγονός ότι ζήτησε από τους πολίτες να μην τον ψηφίσουν και αποσύρθηκε από τις εκλογές, έλαβε 3.166 σταυρούς

Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος απορύρθηκε από τις εκλογές και ζήτησε από τους πολίτες να μην τον ψηφίσουν, ο ίδιος συγκέντρωσε 1.900 σταυρούς στις εκλογές.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, παρά το γεγονός ότι ζήτησε από τους πολίτες να μην τον ψηφίσουν και αποσύρθηκε από τις εκλογές τρεις ημέρες πριν αυτές διενεργηθούν, υπήρξε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, καθώς ο Άρειος Πάγος είχε ήδη εγκρίνει τους συνδυασμούς και δεν υπήρχε η δυνατότητα απόσυρσης τόσο μικρό χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 3.166 πολίτες να τον ψηφίσουν. Πάντως, 11.000 ψήφους συγκέντρωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είναι και η τελευταία που εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Αθηνά Λινού.

Γιατί ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποσύρθηκε από τις εκλογές

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης μετά τη το βράδυ της Τετάρτης αναφορικά με την επιστροφή του μέτρου επιβολής κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες στην περίπτωση που επιστρέψει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωση που δεν άρεσε στην ηγεσία του κόμματος καθώς δεν συμφωνούσε με τις προγραμματικές εξαγγελίες του.