ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023-Τι είπε ο Ζουράρις για την ψήφο του «άγουρου» - «Έτσι γίνεται στη δημοκρατία»

Εκλογές 2023-Τι είπε ο Ζουράρις για την ψήφο του «άγουρου» - «Έτσι γίνεται στη δημοκρατία»

Εκλογές 2023: «Με τη μόρφωση και την πείρα τη δική μου δεν μπορεί να εξισούται το άγουρο [...] Είναι εξωφρενικό, και είναι το μόνο νόμιμο, διότι αν δεν ήταν ίση η ψήφος της κόρης μου της άγουρης (17 χρονών) με εμένα, δεν θα υπήρχε δημοκρατία» είπε ο Κώστας Ζουράρις. 

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, είπε πως είναι «εξωφρενικό» η ψήφος του ενός να είναι ίση με την ψήφο του άλλου, και όμως μόνον έτσι γίνεται η δημοκρατία και αν δεν είναι έτσι παύει να είναι δημοκρατία. Επικαλέστηκε διάλογο περί του τι είναι η δημοκρατία που είχε στο παρελθόν με την 17χρονη τότε κόρη του, Ιοκάστη. «Είσαι 17 χρονών. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δική σου να είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Και όμως μόνον έτσι γίνεται η δημοκρατία».

Κληθείς να αποσαφηνίσει αν είναι εξωφρενικό που η ψήφος του ενός είναι ίδια με την ψήφο του άλλου είπε: «Βεβαίως και είναι εξωφρενικό. Όταν διοκείς μια χώρα, πρέπει να διοικείς μια χώρα. Με τη μόρφωση και την πείρα τη δική μου δεν μπορεί να εξισούται το άγουρο [...] Είναι εξωφρενικό, και είναι το μόνο νόμιμο, διότι αν δεν ήταν ίση η ψήφος της κόρης μου της άγουρης με εμένα, δεν θα υπήρχε δημοκρατία» αποσαφήνισε.

Ο κόσμος δεν είναι πολλές φορές εξοικειωμένος με τα θέματα της πολιτικής, σημείωσε σε άλλο σημείο ο Κώστας Ζουράρις.

Επίσης, υποστήριξε πως «είναι αντισυνταγματικό το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών». Είναι συνταγματικό πραξικόπημα, προσέθεσε.

«Φταίει η τηλεόραση για το αποτέλεσμα των εκλογών»

Ο Κώστας Ζουράρις επέκρινε τα κανάλια λέγοντας ότι το 80% του τηλεοπτικού χρόνου το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «μαζικό μπούκωμα της μονομερούς πληροφόρησης».