ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Τασούλας: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ο πολιτκός αντίπαλος που ο καθένας ήθελε να έχει

Κωνσταντίνος Τασούλας: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ο πολιτκός αντίπαλος που ο καθένας ήθελε να έχει

Θεόδωρος Πάγκαλος: Ο πολιτικός κόσμος της χώρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Έλληνα πολιτικού

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πληροφορηθείς την δυσάρεστη είδηση της απώλειας του πολιτικού, ο κ. Τασούλας δήλωσε «Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ο πολιτικός αντίπαλος που ο καθένας θα ήθελε να έχει και ο συνοδοιπόρος που σε κάνει να νοιώθεις σιγουριά», προσθέτοντας πως «υπήρξε αναμφίβολα μία ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και ειδικότερα της μεταπολίτευσης».

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, ο Θ. Πάγκαλος, «με αξιόλογες νομικές και οικονομικές σπουδές, οξυδέρκεια και πίστη στις δημοκρατικές αρχές, ανέπτυξε ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια πολιτική δράση και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί και η ελληνική ιθαγένεια. Υπήρξε πρωτίστως κοινοβουλευτικός, εκλεγόμενος από το λαό της Αττικής 11 συνεχόμενες φορές, επί 31 έτη, από το 1981 έως το 2012. Τιμήθηκε συνεπώς από τη λαϊκή αποδοχή, αλλά και την τίμησε υπηρετώντας παράλληλα σε σημαντικά Υπουργεία και αναλαμβάνοντας καίριες κοινοβουλευτικές αποστολές και ρόλους στο εσωτερικό και το εξωτερικό με επιτυχία».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, «ο Θόδωρος Πάγκαλος δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τις εμπειρίες και την πλούσια παιδεία του. Εξελισσόταν διαρκώς και πάντως δεν επέτρεπε στον εαυτό του να περνάει απαρατήρητος, ακόμη κι αν αυτό τον έφερνε σε σύγκρουση με την κοινή γνώμη. Ευρυμαθής, παρρησιαστικός, γόνιμα ευρωπαϊστής, ακατάδεκτος σε συνήθεις κανόνες δημοφιλίας, με γνώσεις και γνώση γύρω από τα δημόσια και εθνικά μας ζητήματα, που άλλωστε τα χειρίστηκε επί σειρά ετών, ήταν ο πολιτικός αντίπαλος που ο καθένας θα ήθελε να έχει και ο συνοδοιπόρος που σε κάνει να νοιώθεις σιγουριά. Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε γράψει πως «οι άνθρωποι δεν διακρίνονται σε καλούς και σε κακούς, αλλά σε γοητευτικούς και κουραστικούς». Και ο Θόδωρος Πάγκαλος, παρά τα λάθη και τις αντιφάσεις του και σίγουρα με την πληθωρικότητά του δεν υπήρξε ποτέ, όσο τον θυμάμαι, κουραστικός!», ανέφερε ο κ. Τασούλας.