ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Το διακύβευμα Τσίπρα για την 25η Ιουνίου - «Κρίνονται οι ζωές μας»

Εκλογές 2023: Το διακύβευμα Τσίπρα για την 25η Ιουνίου - «Κρίνονται οι ζωές μας»
Eurokinissi

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι το τι θα έλεγαν στους πολίτες αμέσως μετά την ήττα

Να κινητοποιήσει το σύνολο των προοδευτικών και μη ψηφοφόρων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, που την Τετάρτη, από τη Νίκαια, παρουσίασε το νέο αφήγημά του ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου αμέσως μετά την ήττα της 21ης Μαΐου, ήταν το τι θα έλεγαν στους πολίτες, ποιο θα ήταν το δίλημμα που θα έθεταν μπροστά στη νέα μάχη που θα έπρεπε να δώσουν.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από μερικές ημέρες, στη Νίκαια, έθεσε το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. «Στις εκλογές που έρχονται, δεν κρίνονται μόνο κόμματα και πρόσωπα. Κρίνονται οι ζωές μας. Οι ζωές των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων, της κοινωνικής πλειοψηφίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη προεκλογική ομιλία του.

Όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του, η ανατροπή των συσχετισμών και η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προϋπόθεση για να είναι ισχυρή η κοινωνία την επόμενη μέρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της.

Υποστηρίζουν ότι καθημερινά η αλαζονική -όπως τη χαρακτηρίζουν- συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει δείγματα γραφής για το τι θα σημάνει η ανεξέλεγκτη παντοδυναμία του.

Μπορεί ο κυβερνητικός μηχανισμός να έσπευσε να κουκουλώσει την αποκάλυψη του «μαρτυριάρη» Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά όπως σημειώνουν, η αλήθεια είναι ότι οι κεντρικοί στόχοι της «γαλάζιας» παράταξης είναι οι 180 έδρες και η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην υπάρχει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό πραγματικό αντίβαρο στη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, θεωρούν ότι οι πολίτες, με την ψήφος τους μπορούν και πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται ένα κράτος που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών και τα θα υπηρετεί τα δικαιώματα όλων.

Για αυτό το λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που δεν ψήφισαν ΝΔ το Μάιο, παρά τις επιφυλάξεις τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε αυτούς που ψήφισαν ΝΔ όμως δεν θέλουν ανέλεγκτο και παντοδύναμο Μητσοτάκη να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου.