ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακώθηκαν live Πέτσας, Τζανακόπουλος και Χριστοδουλάκης - «Για όνομα του Θεού...»

Τσακώθηκαν live Πέτσας, Τζανακόπουλος και Χριστοδουλάκης - «Για όνομα του Θεού...»
Glomex

Οι πολιτικοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να σχολιάσουν την πολιτική επικαιρότητα και κατέληξαν να κοντράρονται. 

Ο Στέλιος Πέτσας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν καλεσμένοι στον ΣΚΑΪ για να σχολιάσουν την πολιτική επικαιρότητα.

Για το θέμα της ακρίβειας τοποθετήθηκε ο κ. Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στον πληθωρισμό των τροφίμων που αργεί να «πέσει». «Εμείς ενισχύσαμε το εισόδημα», τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι οι πολιτικές της ΝΔ για την οικονομία δεν είχε αποτέλεσμα. Επέμεινε, δε, στο θέμα των υπερκερδών των επιχειρήσεων. «Αυτό που έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ότι κράτησε τον κατώτατο μισθό τρία χρόνια καθηλωμένο, έκανε αυξήσεις το 2023, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στις αυξήσεις των τροφίμων», ανέφερε.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως «για εμάς ταβάνι δεν υπάρχει, αλλά πατάμε στα πόδια μας, είμαστε ρεαλιστές». Σχετικά με την ακρίβεια, αναφέρθηκε στα υπερέσοδα επιχειρήσεων και τη φορολογία. «Στα όρια των υπερεσόδων θα υπάρξει μείωση όσο διαρκεί η ακρίβεια», σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ.

Στη συνέχεια της συζήτησης ξέσπασε κόντρα μεταξύ των τριών πολιτικών σχετικά με το ΕΚΑΣ και την προσωπική διαφορά, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Τζανακόπουλος: Κύριε Χριστοδουλάκη διαβάστε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτσας: Θα αυξηθούν οι μισθοί, αλλά όχι 25% που λέει η ΝΔ...

Χριστοδουλάκης: Εμείς δεν πλειοδοτούμε. Με όρους λαϊκισμού η ΝΔ είπε ότι θα αυξήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Όχι τον κατώτατο, τον μέσο μισθό. Μπορεί η κυβέρνηση να πει στον επιχειρηματία ότι τον υποχρεώνει να αυξήσει τους μισθούς;

Πέτσας: Αφήστε να μιλήσουμε... Σας παραπέμπω στη σελίδα του προγράμματος. Θέλετε να κάνουμε συζήτηση τώρα;

Τζανακόπουλος: Για όνομα του Θεού κύριε Χριστοδουλάκη...