ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας το παίρνει πάνω του - Περιοδείες και εξωστρέφεια για να γυρίσει το παιχνίδι

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας το παίρνει πάνω του: Περιοδείες και εξωστρέφεια για να γυρίσει το παιχνίδι
Eurokinissi

Εκλογές 2023: Το πρώτο ισχυρότατο σοκ του εκλογικού αποτελέσματος, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να το έχει ξεπεράσει πλήρως. 

Το σύνθημα της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «σαλπίσει» ο Αλέξης Τσίπρας, που βγαίνει μπροστά για να δώσει το παράδειγμα σε ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό και να τους πείσει να δώσουν σαν «γροθιά» τη μάχη της 25ης Ιουνίου, για να παραμείνει το κόμμα τους και η Αριστερά ο ισχυρός πόλος της προοδευτικής παράταξης, αλλά και για να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στη Νέας Δημοκρατία.

Το πρώτο ισχυρότατο σοκ του εκλογικού αποτελέσματος, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να το έχει ξεπεράσει πλήρως. Η ανανέωση στα πρόσωπα και στη δομή που καθοδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες, αλλά και η «επαγγελματικοποίηση» του εκλογικού μηχανισμού, ήταν απλά το πρώτο απαραίτητο βήμα.

Η συνέχεια, όσο δύσκολη και αν είναι, απαιτεί γρήγορες κινήσεις εξωστρέφειας, που θα έχουν ως στόχο να τονώσουν το ηθικό τόσο των στελεχών, αλλά κυρίως της βάσης του κόμματος, που είναι απογοητευμένο από τα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που για ακόμα μια φορά καλείται να δείξει τον δρόμο προς τους υπόλοιπους. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τις πρώτες περιοδείες εντός της Αττικής, ειδικά στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας και της Β΄Πειραιά, εκεί από όπου αντλεί τις δυνάμεις της η Κουμουνδούρου την τελευταία δεκαετία.

Από σήμερα κιόλας, ξεκινούν οι δύσκολες αποστολές, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει τις επισκέψεις στην περιφέρεια και μάλιστα, από τις δύσκολες για το κόμμα του περιοχές της Πιερίας και της Β΄Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η Κρήτη, όπου ετοιμάζει μια μικρή «απόβαση» στο νησί, καθώς η περιοδεία του θα διαρκέσει τρεις ολόκληρες ημέρες.

Αλλαγή στο σύνθημα

Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αλλαγή που του κεντρικού συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών τη 25ης Ιουνίου. Το «Δικαιοσύνη Παντού» δεν έπεισε τους πολίτες και έτσι περάσαμε σε ένα σαφώς πιο αισιόδοξο μήνυμα, το «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους».

Όπως φάνηκε ξεκάθαρα από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, οι πολίτες θέλουν κουβέντες για το μέλλον και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και όχι ένα θολό στίγμα. Έτσι, επιλέχθηκε ένα σύνθημα που σαφώς θα δίνει τον τόνο της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή σε όλους. Κυρίως στη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους.