ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Εγείρεται εθνικό και θεσμικό ζήτημα για τη Θράκη

Αλέξης Τσίπρας: Εγείρεται εθνικό και θεσμικό ζήτημα για τη Θράκη
ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, για το θέμα της Θράκης και αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Για εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, αλλά και της κατάστασης στη Θράκη, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, και μετά το τέλος της συνάντησης προχώρησε σε δηλώσεις.

«O κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητάς στη Θράκη. Εξέφρασα στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό την ανησυχία μου για τους εκβιασμούς και τη στοχοποίηση της μειονότητας. Μια πρακτική που διχάζει και πολώνει την τοπική κοινωνία και πολώνει», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Εξέφρασα, επίσης, την ανησυχία μου για τον τρόπο της εργαλειοποιησης της ΕΥΠ, από την οποία διαρρέονται συγκεκριμένες πληροφορίες σε φιλικά προς τη ΝΔ Μέσα».

«Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, μιας ΕΥΠ που την προηγούμενη 4ετία μετατράπηκε ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κ. Μητσοτάκη, με παράνομες παρακολουθήσεις. Αυτή την ΕΥΠ δεν διστάζει να την εργαλειοποιεί και προεκλογική μας αντιπαράθεση. Είναι άθλιο και εθνικά επιζήμιο.Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποιήση και τον εκβιασμό στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Πρέπει να υπάρχει ισονομία στη Θράκη», επεσήμανε στη συνέχεια.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι: «Θέλω να απευθυνθώ, επίσης, για ένα θέμα που ξεπερνάει το θέμα της Θράκης, ένα θέμα που αφορά κάθε πολίτη. Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, αυτός ο ωμός εκβιασμός, δεν είναι κάτι που αφορά στη μουσουλμανική μειονότητα, έγινε εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να πάει στο σπίτι κάθε πολίτη. Είναι πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποιος πολίτης έχει αντίθετες σκέψεις θα βρίσκεται στο στόχαστρο. Τόσο εγώ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε αυτό το μήνυμα το ανατριχιαστικό θα σταθούμε απέναντι. Θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση μίας ώρας για Τσίπρα και Σαρμά

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/6) τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και η συζήτησή τους διήρκησε περίπου μία ώρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε στον κ. Σαρμά τη θέση του, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία μετέρχεται πρακτικές στοχοποίησης και ωμού εκβιασμού της μουσουλμανικής μειονότητας.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όσον αφορά στις επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών σε φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ που σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα αποδίδονται στην ΕΥΠ.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείο του, Μιχάλης Καλογήρου και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.