ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και χρηματοδότηση κομμάτων στη Διακομματική

Εκλογές 2023: Ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και χρηματοδότηση κομμάτων στη Διακομματική

Ποιοι συμμετείχαν και τι συζητήθηκε στη Διακομματική για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Ζητήματα που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Το «τραπέζι» της συζήτησης

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και των εκπροσώπων επτά κομμάτων που δεν εκπροσωπούνταν στη Βουλή που διαλύθηκε, τα οποία έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και κυρίως στον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Δόθηκε, παράλληλα, η δυνατότητα στα επτά κόμματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Διακομματική Επιτροπή, να καταθέσουν τις απόψεις και να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να βελτιωθούν οι εκλογικές διαδικασίες.

Στη συνεδρίαση, το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.