ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για τη Θράκη – Έντονες «μονομαχίες» στον τηλεοπτικό αέρα

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για τη Θράκη – Έντονες «μονομαχίες» στον τηλεοπτικό αέρα
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Θράκη: Το θέμα της Ροδόπης και οι εκατέρωθεν κατηγορίες από Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα μονοπωλούν την επικαιρότητα περίπου δέκα ημέρες πριν τις δεύτερες εκλογές. Σφοδρές συγκρούσεις των κομματικών στελεχών σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Έντονες είναι οι διαφωνίες και οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό, με αφορμή την ψήφο των μουσουλμάνων της Θράκης. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι στα χαρακώματα, εξαπολύοντας εκατέρωθεν κατηγορίες. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου, ειδικότερα στη Ροδόπη η οποία ήταν η μόνη περιφέρεια που κέρδισε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα λεγόμενα του προέδρου και των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας που έχουν προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα.

Πέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι εξαπολύουν τα βέλη τους ο ένας στον άλλον σε κάθε ευκαιρία, τα στελέχη των κομμάτων πρωταγωνιστούν σε σφοδρές «τηλεμαχίες» που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα. Μια τέτοια έντονη κόντρα είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης, με τον υποψήφιο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, στο Attica.

Αντίστοιχη κόντρα αναπτύχθηκε αναπτύχτηκε και στον «αέρα» του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (13/6). Ο Τρύφων Αλεξιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Φωτεινή Πιπιλή από τη Νέα Δημοκρατία, ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση για το θέμα της Θράκης.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αχμέτ Ιλχάν, αμφότεροι υποψήφιοι στη Θράκη. Ο κ. Στυλιανίδης εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Ιλχάν το ΠΑΣΟΚ, σε μία από τις πιο ήπιες συζητήσεις των τελευταίων ημερών.

Αντίθετα, ιδιαίτερα έντονη ήταν η συζήτηση που έγινε στο Open παρουσία του κ. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, του κ. Παπαθανάση από τη Νέα Δημοκρατά και του κ. Φάμελλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελευταίος, μάλιστα, απείλησε να αποχωρήσει από το ΠΑΝΕΛ.

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Στον «αέρα» του Open διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το θέμα της Θράκης, οι Παύλος Μαρινάκης, Γιάννης Σαρακιώτης και Μιλένα Αποστολάκη από Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, μίλησε και στον ΑΝΤ1 όπου «συγκρούστηκε» με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στον «αέρα» του Action 24 ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση, με σκληρή γλώσσα, για το θέμα της μειονότητας η κ. Βούλτεψη από τη ΝΔ και η κ. Σβίγγου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύκλος των έντονων τηλεμαχιών, έκλεισε με την παρουσία των εκπροσώπων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Άκης Σκέρτσος και Πόπη Τσαπανίδου αντιπαρατέθηκαν για το θέμα της Ροδόπης, των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και το «θερμόμετρο» ανέβηκε κατακόρυφα ανάμεσα στους δύο.