ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ποιος είναι ο σύντροφός της, Διαμαντής Καραναστάσης - Δεύτερος στο ψηφοδέλτιο

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ποιος είναι ο σύντροφός της, Διαμαντής Καραναστάσης - Δεύτερος στο ψηφοδέλτιο

Μια δεύτερη ευκαιρία στην πολιτική θέλει, όπως φαίνεται, ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο γνωστός ηθοποιός και σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο οποίος εδώ και λίγα 24ωρα τοποθετήθηκε δεύτερος στη λίστα κάτω από την ίδια, παρά το γεγονός πως δε συμμετείχε καν στα ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου.

«Είναι συνιδρυτής του κόμματος. Είναι σύντροφός μου αλλά μαζί την φτιάξαμε την ‘Πλεύση’», έχει πει η πρόεδρος του κινήματος.

Η ίδρυση της «Πλεύσης»

Η ιδέα για το κίνημα γεννήθηκε πίσω στο 2016, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο φουαγιέ του Θεάτρου Τέχνης και βρέθηκαν να συζητούν για 4 και πλέον ώρες.

«Εγώ της έστειλα mail. Της λέω κοίτα το mail σου και ξεκινούσαμε και συζητούσαμε», έχει πει ο Διαμαντής Καραναστάσης.

Έκτοτε, οι δύο τους έγιναν αχώριστοι. Μαζί σε ταξίδια, παραστάσεις και βόλτες, μαζί και στην πολιτική.

Το 2019 ο 49χρονος «έτρεξε» μόνος του όλη την προεκλογική καμπάνια της «Πλεύσης», ενώ έθεσε και την υποψηφιότητά του στην Α’ Αθηνών, μια εμπειρία που μάλλον του άφησε πικρή γεύση.

«Θεωρώ ότι το πλήρωσα. Δε μου έκανε καλό η ενασχόλησή μου με την πολιτική».

Τέσσερα χρόνια μετά, βρίσκεται και πάλι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, συντονιστής της καμπάνιας του κόμματος και πάντα ένα βήμα πίσω από τη Ζωή.

«Είναι ευφυής άνθρωπος η Ζωή. Και το παίρνω και λίγο πάνω μου, ένας ιδιοφυής άνθρωπος να έχουμε αυτήν την ώρα σχέση».

Εκφράζει τον θαυμασμό του για εκείνη και δε διστάζει να την υπερασπίζεται όταν κρίνει.

Το προφίλ του

Γεννημένος στη Λάρισα, πατέρας δύο παιδιών, ο Διαμαντής Καραναστάσης είναι ηθοποιός σε θέατρο και τηλεόραση, ενώ μόλις χτες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα μιας διεθνούς παραγωγής στην Ύδρα, στην οποία συμμετέχει.

«Και για μένα είναι τόσο περίεργο να έχω κάνει τόσα πράγματα και στο θέατρο και σε όλα αυτά, και να λένε ‘ο γιατρός από το Κωνσταντίνου και Ελένη’».

Η σχέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τα δύο παιδιά του είναι ιδιαίτερα καλή, με την ίδια πάντως να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να αποκτήσει και δικό της τέκνο.

«Δεν είναι κάτι το οποίο το επεδίωξα, αλλά ούτε το απέρριψα. Και δεν το απέκλεισα ούτε το αποκλείω».

Σήμερα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής καθώς τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς όμως ο ίδιος να έδωσε τη μάχη του σταυρού στις πρώτες εκλογές.

Είναι οι δύο πιο κοντινοί άνθρωποι και συνεργάτες της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο σύντροφος της Διαμαντής Καραναστάσης και ο προπονητής της, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος και αυτός τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στις νέες λίστες του κόμματος.

Τον Μάϊο κατείχε την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Επικρατείας και σε αυτές τις εκλογές βρέθηκε στη λίστα του Βόρειου Τομέα κάτω από την αρχηγό του κόμματος.

«Κοιτάξτε εγώ είμαι από τον αθλητικό χώρο. Δεν έχω σχέση ιδιαίτερα με την πολιτική αλλά γνωρίζοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αγωνιστικότητα που έχει, θεώρησα ότι μπορεί να γίνει ένας ουσιαστικός φορέας δημιουργικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή», έχει πει ο ίδιος.

Άρχισε να την προπονεί από το 2021 στο Αττικό Άλσος. Έκτοτε, έγιναν αχώριστοι και δεν άργησε να έρθει η ψήφος εμπιστοσύνης στην 46χρονη πολιτικό.

«Πιστεύω πως η αθλήτριά μου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα είναι μια χρήσιμη και ωφέλιμη στην αντιπρόσωπευσή μας στη Βουλή».

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, είναι ένα σπουδαίος αθλητής στίβου, πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης.

Είναι πατέρας τριών παιδιών και τα τελευταία χρόνια προπονεί δρομείς.

Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να τον βάλει από τελευταίο στο Επικρατείας, σε εκλόγιμη θέση, έχει δεχτεί έντονη κριτική, με την ίδια πάντως να τον θεωρεί πολύτιμο συνεργάτη και σύμβουλο με βαθιά γνώση στα θέματα αθλητισμού.