ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Άγρια κόντρα Παύλου Μαρινάκη - Διονύση Τεμπονέρα για τη Ροδόπη

Εκλογές 2023: Άγρια κόντρα Παύλου Μαρινάκη - Διονύση Τεμπονέρα για τη Ροδόπη

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του γραμματέα της ΝΔ και του επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Έξι ημέρες πριν από τις δεύτερες κάλπες, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν στα ύψη μεταξύ του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη και του επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Τεμπονέρα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου.

Ο Παύλος Μαρινάκης καταλόγισε αντιφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, το πρόγραμμα και τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ειδικότερα ως προς το τελευταίο, ο γραμματέας της ΝΔ είπε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν το ζήτημα και ότι επισήμως το κόμμα διά ενός πρώην υπουργού του, του Νίκου Φίλη, κάλυψε τους δύο υποψηφίους.

Επισήμανε πως οι καταγγελίες είναι πολύ συγκεκριμένες για την πολιτική του προξενείου, σημειώνοντας πως αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε την ύπαρξη της ενημέρωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα ότι στο ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ για τη μουσουλμανική μειονότητα υπήρχε «σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ», ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «έρχονται αρκετές ημέρες μετά πετώντας κάτι το οποίο υπάρχει ή δεν υπάρχει», με τον Διονύση Τεμπονέρα να ρωτά: Δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει;

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως είναι απόρρητο έγγραφο και προφανώς ότι δεν έχει κανένα λόγο να το έχει και να το έχει διαβάσει και διαμήνυσε: «Η ΝΔ δεν πρόκειται να έχει στην κοινοβουλευτική της ομάδα τον οποίο μιλάει για τουρκική μειονότητα, που είναι μια απαράδεκτη διατύπωση, εθνικά επιζήμια. Εμείς δεν έχουμε ούτε ένα στέλεχος, όπως ο κ. Φίλης».

Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας επανήλθε στο ερώτημα: «Πώς γνωρίζατε ότι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα στο έγγραφο και για τον δικό σας υποψήφιο κάνετε το παγώνι;».

Ο Παύλος Μαρινάκης εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: 10 ημέρες λέγατε, διά του προέδρου σας, ότι δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση και ότι προσπαθούμε να στρέψουμε την κοινή γνώμη, ενώ τα ίδια σας τα στελέχη κάνανε τις καταγγελίες. Και ήρθατε 10 ημέρες μετά, γιατί είστε σε δύσκολη θέση, να πείτε κάτι το οποίο εγώ δεν το γνωρίζω. Εγώ δεν είμαι Φίλης».