ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θα χορέψω ταγκό ανευθυνότητας με τον Μητσοτάκη για τη μουσουλμανική μειονότητα

Τσίπρας: Δεν θα χορέψω ταγκό ανευθυνότητας με τον Μητσοτάκη για τη μουσουλμανική μειονότητα
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αλλά και στο θέμα που προέκυψε με τους υποψήφιους στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη.

Στην εκπομπή Live News του Mega, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, υπήρξε μόνο μια περιοχή της επικράτειας που δεν βάφτηκε μπλε και «άνοιξε το θέμα άγαρμπα και επιθετικά ο κ. Μητσοτάκης».

«Μία φορά ο υποψήφιος της Ξάνθης υπέπεσε στο ατόπημα της αναφοράς σε τουρκική μειονότητα, του έγινε επίπληξη και δεν συνέβη ξανά», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υπογράμμισε πως «προσπάθησε να μου στήσει παγίδα ο κ. Μητσοτάκης».

«Τρίβει τα χέρια του ο Ερντογάν με τον ντόρο για τη μουσουλμανική μειονότητα», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε για περισσή ανευθυνότητα τον κ. Μητσοτάκη, στη διαχείριση της υπόθεσης της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Δεν θα χορέψω ταγκό ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προτεραιότητα κάθε αρχής πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι στα σαπιοκάραβα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας για το ναυάγιο στην Πύλο.

«Προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ναυάγιο της Πύλου. Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για το ναυάγιο. Επιρρίπτω ευθύνες αν υπάρχουν, σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς, μας έδινε συγχαρητήρια ο πάπας Φραγκίσκος αν θυμάστε», σχολίασε για το ίδιο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε «εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν».

«Στη θάλασσα έχεις υποχρέωση να διασώσεις, δεν είναι σαν την ξηρά. Δεν μπορείς να βάλεις φράχτες στη θάλασσα. Δεν τα βλέπεις τα σύνορα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Έχεις υποχρέωση να σώσεις τους ανθρώπους», ανέφερε με ένταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απαιτείται διεκδίκηση μιας άλλης μεταναστευτικής πολιτικής από την ΕΕ, πρέπει να μοιραστούν τα βάρη», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Επιμένω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει το νερό», σχολίασε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα σχέδια των κομμάτων για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

«Υπάρχει θέμα στο νερό, υπάρχει θέμα ενεργειακής φτώχειας όπως και στην Υγεία και την Παιδεία», πρόσθεσε. «Η ΝΔ έχει σχέδιο για ιδιώτη μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ», τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλή διαχείριση της επικοινωνιακής του πολιτικής, οφείλω να το πω αυτό», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πρόσθεσε ότι «οφείλω όμως να πω ότι έχει και σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις παντού».

«Δεν θα πέσει το μάννα εξ ουρανού την επόμενη τετραετία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Οι 10.000 προσλήψεις του κ. Μητσοτάκη δεν είναι νέες αλλά αναπληρώσεις όσων φεύγουν», πρόσθεσε.

«Έχουμε 6.500 λιγότερους μόνιμους νοσηλευτές από το 2019», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι: «Δεν έγινε ούτε μία νόμιμη πρόσληψη στην τετραετία για την Υγεία».

«Εμείς είχαμε την υποχρέωση να μαζέψουμε 40, κι αυτοί είχαν την ευχέρεια να ξοδέψουν 60», είπε για την πορεία της οικονομίας επί της δική του διακυβέρνησης και επί αυτής του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν είχα διορατικότητα το 2016 για το τι θα γίνει το 2023 θα ήμουν μάγος και θα έκανα άλλα πράγματα. Ήταν ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς», είπε για την απλή αναλογική ο κ. Τσίπρας αναφέροντας πως ήταν μια επιλογή «αξιακού χαρακτήρα».

«Είχα ένα όραμα για το πώς μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Είναι πολλαπλές οι αιτίες για την ήττα στην προηγούμενη κάλπη», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για το αποτέλεσμα στις εκλογές την 21η Μαΐου.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να ανατραπεί ο συσχετισμός και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη τετραετία. Διακυβεύεται αν θα έχουμε ασύδοτο καθεστώς με την κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη ημέρα», σχολίασε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί… χθες. Αυτό σημαίνει ανανέωση και στα πρόσωπα, και στην εκφορά του πολιτικού λόγου. Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα την κάνουμε μετά τις εκλογές», ανέφερε για την επόμενη ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αλαζονεία και καθεστωτική αντίληψη. Με εξέπληξε αρνητικά αυτό που είπε η κ. Μπακογιάννη, γιατί συμφωνώ ότι έχει κάνει έργο για τη Θράκη», σχολίασε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Υπάρχει ανάγκη για μια ισχυρή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να σκεφτούν για δεύτερη φορά την ψήφο τους παρά τις διαφωνίες μας».

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα