ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στο πλευρό του Τσίπρα ο Σακελλαρίδης - Τα σενάρια και όλο το παρασκήνιο

Εκλογές 2023: Στο πλευρό του Τσίπρα ο Σακελλαρίδης - Τα σενάρια και όλο το παρασκήνιο
IN–TIME.

Σενάρια για μια πιθανή επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην κεντρική πολιτική σκηνή, πυροδότησε η δημόσια δήλωση στήριξης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, στην οποία προχώρησε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Παρά το γεγονός ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αρνείται κάθε περίπτωση εμπλοκής του στην επόμενη ημέρα του κόμματος, στην Κουμουνδούρου συζητείται έντονα το όνομα του, ενώ μια -σχετικά- πρόσφατη συνάντηση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αρκετά σενάρια.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όταν βρίσκονταν στο πολιτικό του απόγειο. Είχε εκλεγεί πανηγυρικά βουλευτής στην Ά Αθηνών και όλοι τον θεωρούσαν ως ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή και λαμπρό μέλλον στο κόμμα. Όμως, ο ίδιος δεν μπορούσε και δεν ήθελε να σηκώσει το βάρος της μνημονιακής στροφής. Έτσι, αποφάσισε για λόγους συνείδησης να εγκαταλείψει τα αξιώματα, παραιτούμενος από όλες τις θέσεις που κατείχε.

Αυτό δεν σήμαινε, όμως, ότι εγκατέλειψε την ενασχόληση του με τα κοινά -ως ενεργός αριστερός πολίτης. Ούτε, φυσικά, ότι διέρρηξε τις σχέσεις του με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία είχε περάσει ολόκληρη τη ζωή του. Οι κοινωνικές σχέσεις συνεχίστηκαν κανονικά, ενώ συχνά πυκνά συζητάει και με τον Αλέξη Τσίπρα, που εκτιμάει ιδιαίτερα το πολιτικό του κριτήριο.

Επομένως, ήταν λογικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να καλοδεχθεί τη δημόσια τοποθέτηση του Σακελλαρίδη, ανταπαντώντας και αυτός δημόσια, μέσω του Twitter.

Το ραντεβού με τον Τσακαλώτο

Μέσα σε αυτό το κλίμα και λίγες μόλις ημέρες μετά το εκλογικό σοκ της 21ης Μαΐου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος συναντήθηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι δυο τους διατηρούν άριστες σχέσεις, ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε πολιτικό επίπεδο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπαιξε καθοριστικό στην πολιτική σκέψη του Σακελλαρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η συζήτηση των δύο ήταν εφ’ όλης της ύλης. Η πολιτική συγκυρία, το εκλογικό αποτέλεσμα και φυσικά η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν στο τραπέζι. Μάλιστα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Τσακαλώτος φέρεται να βολιδοσκόπησε τον Σακελλαρίδη για το αν θα ενδιαφέρονταν να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσιζε να αποχωρήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να απάντησε αρνητικά στον στενό του φίλο και η υπόθεση θεωρήθηκε λήξασα.

Όμως, η επανεμφάνιση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ήταν αρκετή για να ανάψει ξανά «φωτιές» σε κάποιους στην Κουμουνδούρου, που φοβούνται ότι τυχόν ενεργοποίηση του, θα τους φέρει πιο πίσω στην κομματική «επετηρίδα».

Σχετικές ειδήσεις