ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Διαφορά 21 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και Βουλή με έξι κόμματα

Δημοσκόπηση Alco: Διαφορά 21 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και Βουλή με έξι κόμματα
Έξι κόμματα θα εισέλθουν στη νέα Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco
Newsbomb.gr

Δημοσκόπηση Alco: Παραμένει η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, μερικά 24ωρα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές.

Τελική ευθεία για τις επαναληπτικές εκλογές και στο επόμενο 48ωρο δημοσιεύονται οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το πως θα κινηθούν στην κάλπη οι ψηφοφόροι. Σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα που έχει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται στις 21,1 μονάδες.

Από εκεί και πέρα, η Βουλή φαίνεται να είναι εξακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας να κερδίζει θέση ενώ οριακά πλησιάζει στην είσοδό του το κόμμα «ΝΙΚΗ» και εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν εκ νέου οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», που όμως δεν φτάνουν στο 3% σε αυτή τη σφυγμομέτρηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18,4%. Το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 10,5% ενώ το ΚΚΕ επέλεξε το 6,8% των ερωτηθέντων. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 3,4%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 3,3%. Το κόμμα «Νίκη» φτάνει στο 2,8% ενώ οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στο 2,1% με το ΜέΡΑ 25 να μένει στο 2%. Την επιλογή «άλλο κόμμα» έκανε το 4,8% των ερωτηθέντων ενώ στο 6,4% είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Από εκεί και πέρα, το 66% των πολιτών πιστεύει σε αποτέλεσμα που θα δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, στις επαναληπτικές εκλογές. Το 55% των ερωτηθέντων παρουσιάζεται πολύ βέβαιο για το κόμμα που θα ψηφίσει στις εκλογές, ενώ αρκετά βέβαιο είναι το 28%.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το 81% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα που ψήφισε και στις 21 Μαΐου. Στα μεγάλα κόμματα παρατηρείται σταθερότητα στην ψήφο ανάμεσα στις δύο εκλογές, σε αντίθεση με τα μικρότερα κόμματα όπου υπάρχει αρκετή κινητικότητα.