ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Η Πλεύση Ελευθερίας δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση», λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Eurokinissi

«Δεχθήκαμε δριμεία, ανέντιμη και πρωτοφανή επίθεση για δύο εβδομάδες, όμως υπερίσχυσε η ανάγκη του κόσμου να είναι στην Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η «Πλεύση Ελευθερίας» μπήκε στη Βουλή με 8 έδρες, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μία μέρα μετά τις εκλογές, τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Δεχθήκαμε δριμεία, ανέντιμη και πρωτοφανή επίθεση για δύο εβδομάδες, όμως υπερίσχυσε η ανάγκη του κόσμου να είναι στην Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με το οποίο θα πολιτευθεί η Πλεύση Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε τον κόσμο μέσα στην Βουλή. Η κοινωνία θα είναι και ουσιαστικά μέσα στην Βουλή μαζί με εμάς. Είναι σαφές ότι εμείς θα είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν μπορούν να ασκήσουν αντιπολίτευση κόμματα που έχουν συνδράμει σε τέτοιες πολιτικές ή κόμματα που είναι εν αμφιβόλω η νομιμοποίηση τους».

Πρόσθεσε: «Με την επίθεση που έγινε στην Πλεύση υπήρχαν απώλειες. Ήταν σχεδιασμένο και όσοι χτυπούσαν την Πλεύση Ελευθερίας ήξεραν ότι θα ενισχυθεί κάτι άλλο και όπως συνήθως ευνοούνται κόμματα που δεν ξέρουμε καλά-καλά τι είναι. Δεχθήκαμε επίθεση και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ και από το ΜέΡΑ25 και από συντονισμένες άλλες δυνάμεις που τροφοδότησαν το αποτέλεσμα το οποίο ήρθε, με κόμματα που "ξεγέλασαν" την δημοκρατική διαδικασία».

«Θα κάνουμε αντιπολίτευση και με καρδιά και με γροθιά, το έχουμε πει με όλους τους τρόπους, η καρδιά μας είναι για τους πολίτες και την κοινωνία και η γροθιά μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των πολιτών», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ διευκρίνισε πως στην Βουλή «ότι είναι βλαπτικό, όχι μόνο θα το καταψηφίζουμε, θα το ανακόπτουμε. Ότι θετικό θα το ψηφίζουμε».