ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερναδάκης: Ιστορική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Όχι κόμμα εξουσίας αλλά μεσαίο

VERNADAKIS
αρχείου intime

Σύμφωνα με τον κ.Βερναδάκη, «βάσει της επιστήμης» δεν υπήρχε πιθανότητα ανάκαμψης για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρώτη εκλογική ήττα τον Μάιο

Για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στα Παραπολιτικά 90,1 .

Σύμφωνα με τον κ.Βερναδάκη, «βάσει της επιστήμης» δεν υπήρχε πιθανότητα ανάκαμψης για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρώτη εκλογική ήττα τον Μάιο, καθώς είχε χάσει τον κεντρικό εκλογικό κοινωνικό του κορμό που ήταν οι λαϊκές περιοχές, οι εργαζόμενες τάξεις άρα είχε ρευστοποιηθεί σαν εκλογικό σώμα. Υπήρχε περίπτωση η ήττα να ήταν ακόμα μεγαλύτερη χθες δηλαδή η πορεία προς την κάθοδο γιατί κατά κάποιο τρόπο ζούσαμε μια αντιστροφή του 2012.

Κατέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατηγορία μεσαίο κόμμα, κάνοντας λόγο για ιστορική καθήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά «πλέον δεν είναι ένα κόμμα εξουσίας» εκτιμώντας πως για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές σε πολλά επίπεδα, ακόμα και στην ηγεσία, αν κι έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το πρόβλημα είναι συνολικό και δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Βερναδάκης ζήτησε να εξηγήσει ποιο είναι το πολιτικό του σχέδιο για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ερώτηση για το αν η Πλεύση Ελευθερίας θα δημιουργήσει πρόσθετο ταυτοτικό πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει πια να δει πολύ σοβαρά μια δυνατότητα ανασύνθεσης του δημοκρατικού κεντροαριστερού και αριστερού χώρου ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή κατακερματισμένος.