ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κυβέρνηση: Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Παύλος Μαρινάκης

Νέα κυβέρνηση: Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Παύλος Μαρινάκης
INTIME

Νέα κυβέρνηση: Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε «ντεμπούτο» ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί.

Το απόγευμα της Δευτέρας (26/6) ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, από τον Παύλο Μαρινάκη. Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ήταν η «πρώτη» του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ποιος είναι ο Παύλος Μαρινάκης

Ο Παύλος Μαρινάκης (Πάτρα, 12 Μαρτίου 1988) είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος, που υπηρετεί ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Ιούνιο του 2023. Παράλληλα, διατελεί ως Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2021.

Διετέλεσε πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), από το 2019 έως το 2022.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2010 εργάζεται σαν δικηγόρος με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Κατερίνα Μαχαιριώτη.

Ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε έντονα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ το 2016 εξελέγη στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής και έως το 2019 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης. Στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τον Οκτώβριο του 2019 υπήρξε ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου, την υποψηφιότητα του οποίου υπέγραψε το 87% των σύνεδρων.

Το παρασκήνιο της επιλογής Μαρινάκη

Η επιλογή του Παύλου Μαρινάκη για τη θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης «κλείδωσε» χθες το μεσημέρι.

Με την επιλογή αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβραβεύει στο πρόσωπο του Παύλου Μαρινάκη την πολύ καλή πορεία του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και ιδίως τη μεγάλη απήχηση που είχε η ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, επιβραβεύει τις οργανωτικές ικανότητες του κυρίου Μαρινάκη και το ύφος του.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να μείνει γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον μέχρι τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.