ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κυβέρνηση: Πώς είδε η αντιπολίτευση τη σύνθεσή της

antipoliteysi
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης και με ανακοινώσεις τους τα κόμματα έδωσαν στίγμα των προθέσεών τους και της στάσης που θα κρατήσουν στη νέα Βουλή

Με αντιδράσεις και κριτική υποδέχθηκε η αντιπολίτευση το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξεπέλυσε πυρά για τη νέα κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την ψήφο των πολιτών ως «λευκή επιταγή».

«Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης υπόσχονταν ριζικές αλλαγές στην νέα του κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, όμως, που ανακοίνωσε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανακύκλωση της προηγούμενης κυβέρνησής του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγκρότησε ένα από τα πιο ογκώδη κυβερνητικά σχήματα της μεταπολίτευσης με 63 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, προκειμένου να τους βολέψει όλους», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμα πως «Το «νέο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι οι προσθήκες κολλητών και φίλων και οι μεταγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εξαργύρωσαν την πολυετή υπηρεσία τους στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», ενώ καταλήγει τονίζοντας ότι: «Από την πρώτη ημέρα της νέας του θητείας ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή».

Σφοδρή κριτική ασκεί σε ανακοίνωσή του , το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

«Η υποτιθέμενη επιτελικότητα αποτυπώθηκε στην επιλογή του Πρωθυπουργού να συγκροτήσει ένα πολυάριθμο κυβερνητικό σχήμα 63 Υπουργών και Υφυπουργών, ενώ το rotation, για το οποίο μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου και γενικών γραμματέων της Κυβέρνησης.Παρά την ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας, που επιχειρεί συστηματικά η Νέα Δημοκρατία, οι ανισότητες, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μια ανθεκτική βιώσιμη ελληνική ανάπτυξη με οφέλη για όλους, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι αυτές ακριβώς οι ανάγκες που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εκφράσει γνήσια με καθημερινό αγώνα.»

Για ανακύκλωση προσώπων με γνωστές αντιλαϊκές περγαμηνές, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

«Η ανακύκλωση προσώπων και Υπουργών με γνωστές αντιλαϊκές “περγαμηνές” για να αναλάβουν κρίσιμους ρόλους και ειδικές αποστολές, επιβεβαιώνει την επιτάχυνση υλοποίησης της σκληρής ατζέντας σε βάρος του λαού. Καμιά έκπληξη, επίσης, δεν προκαλεί το ότι συνεχίζεται η αξιοποίηση στελεχών της “αμαρτωλής” σοσιαλδημοκρατίας, τα οποία αποδεικνύονται χρήσιμα για κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι πως η νέα κυβέρνηση έχει όλα τα “προσόντα” για να αναδειχθεί “χειρότερη” από όλες τις προηγούμενες.

Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Απέναντί της, υπάρχει μία μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να ορθωθεί τείχος προστασίας των εργατικών λαϊκών συμφερόντων μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή, στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας».