ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Τι αναφέρει η τουρκική προεδρία για την επικοινωνία του πρωθυπουγού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, κατόπιν πρωτοβουλίας του Τούρκου ηγέτη. 

Την ευχή η νέα περίοδος να είναι ευεργετική για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους επικοινωνίας.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχάρη τον Μητσοτάκη για την επιτυχία που σημείωσε στις εκλογές και εξέφρασε τις ευχές του η νέα περίοδος να είναι ευεργετική για τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας. Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι η παρουσία ισχυρών κυβερνήσεων και στις δύο χώρες που έχουν την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των λαών τους, αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων» αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας μετά την επικοινωνία.

Όπως ανέφερε χθες το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.