ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλο ενδιαφέρον των Τούρκων για τον Γεραπετρίτη

Μεγάλο ενδιαφέρον των Τούρκων για τον Γεραπετρίτη

 Ο ειδικός στο Διεθνές Δίκαιο και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα γράψουν τη νέα σελίδα, εκτιμούν τα τουρκικά μέσα

Στην ειδίκευση του νέου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Διεθνές Δίκαιο δίνουν έμφαση τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν τη νέα ημέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που μπορεί να σηματοδοτήσουν οι επικεφαλής της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έχει εξειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο. Κυρίως για τις ελληνοτουρικές σχέσεις, για τις διαφορές στο Αιγαίο και στην ουσία των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, η ειδίκευση "διεθνές δίκαιο" για εκείνους έχει μεγάλη σημασία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ήταν ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών. Δηλαδή, ο ειδικός στο Διεθνές Δίκαιο με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα γράψουν τη νέα σελίδα των σχέσεων. Και οι δύο τους είναι κοντά στον Μητσοτάκη και στον Ερντογάν. Γι' αυτό τους αποκαλούν τα μυστικά κουτιά» σημείωσε η δημοσιογράφος του Haber Turk.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Χουσείν Μπαγτζί, ρώτησε: Τι διαφορετικό μπορεί να συμβεί σε σχέση πάντα με το παρελθόν; Ο Χουσείν Μπαγτζί απάντησε: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο που δεν έχουν την πολυτέλεια να οδηγήσουν τις δύο χώρες σε μια περίοδο έντασης, διότι και η Ευρώπη και όλος ο κόσμος αλλάζει».