Αλλάζουν όλα στη νέα Βουλή – Οι χωροταξικές ανακατατάξεις για να χωρέσουν τα οκτώ κόμματα

Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τα γραφεία που κατείχε μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ στον δεύτερο όροφο της Βουλής, καθώς οι βουλευτές έχουν μειωθεί στους 47 από 86.

Αλλάζουν όλα στη νέα Βουλή – Οι χωροταξικές ανακατατάξεις για να χωρέσουν τα οκτώ κόμματα
IN–TIME
2'

Το προεδρείο της Βουλής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου σχεδιάζει «σαρωτικές» χωροταξικές ανακατατάξεις, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων και τους συνεργάτες τους.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τα γραφεία που κατείχε μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον 2ο όροφο της Βουλής, καθώς οι βουλευτές έχουν μειωθεί στους 47 από 86 που είχε την προηγούμενη τετραετία. Αντίστοιχη μείωση αναμένεται να υπάρξει και στα τετραγωνικά μέτρα που δικαιούται το κόμμα με τα γραφεία που χάνει μαζί με εκείνα που είχαν διατεθεί στο ΜέΡΑ25 που δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο να δίνονται σε ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας.

Πέραν αυτών και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισόγειος διάδρομος του βορεινού τμήματος του Μεγάρου της Βουλής αναμένεται να φιλοξενήσει τους πολιτικούς αρχηγούς των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων.

Πρόκειται για τον διάδρομο που ενώνει την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών με το γραφείο που παραδοσιακά φιλοξενεί τον εκάστοτε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην αρχή του διαδρόμου, παραμένει το γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Απέναντι και στον χώρο που παλαιότερα ήταν το γραφείο της Φώφης Γεννηματά, θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ως πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας, δικαιούται γραφείο και συνεργάτες.

Στο παλιό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, θα τοποθετηθεί η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ απέναντι στα γραφεία που παλαιότερα φιλοξενούσαν τον Πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, θα τοποθετηθούν οι επικεφαλής της Νίκης και των Σπαρτιατών, Δημήτρης Νατσιός και Βασίλης Στίγκας αντίστοιχα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή