ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μπίστης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρόεδρο στη ΔΕΘ

Νίκος Μπίστης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρόεδρο στη ΔΕΘ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρουσιαστεί «ακέφαλος» στη ΔΕΘ εμφανίστηκε ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή. Πέρα από τις αποφάσεις για την επόμενη ημέρα, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν λείπουν οι έριδες και οι κόντρες στο εσωτερικό του κόμματος.

Μάλιστα, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σενάρια για αποχωρήσεις στελεχών, ενώ δεν λείπουν κι αυτά για τα ονόματα που ετοιμάζονται να καταθέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ηγεσία θα έχει εκλεγεί ως τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε στο Mega ο Νίκος Μπίστης.

«Δεν μπορεί να είναι ακέφαλο το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Ο κόσμος ξέρει τις απόψεις αυτών που θα κατέβουν. Επίσης, εγώ δεν είμαι της άποψης πως τα κόμματα διαλύονται. Στις 15 και 16 θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνουν κάποιες δηλώσεις και θα πάρετε όλοι μία πρόγευση. Δεν αποκλείεται ο οποιοσδήποτε. Τέλος Αυγούστου θα γίνει διαρκές συνέδριο στο οποίοι θα γίνει συζήτηση και αντιπαράθεση των απόψεων. Το καλό θα ήταν να γίνει ένα συμβούλιο», είπε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ πήγα στην Πολίτικη Γραμματεία με την άποψη να τελειώσουμε γρήγορα. Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος. Η άποψή μου είναι πως οι εκλογές κερδίζονται από το κέντρο αλλά όχι από το κέντρο. Η ΝΔ κέρδισε γιατί μπόρεσε να πάρει μεγάλο μέρος του κόσμου», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπίστης είπε ακόμα πως «Δεν νιώθω πως ο Τσίπρας τους παράτησε και έφυγε και του είπα πως ήταν μία ιστορική στιγμή. Ήταν μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ‘’τους έριξα στη θάλασσα, και έμαθαν να κολυμπούν’’. Νομίζω αυτό έγινε και εδώ».