ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας - Σύσκεψη με Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας - Σύσκεψη με Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνεχίζεται ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού στα υπουργεία. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10:00 στο υπουργείο Υγείας, όπου στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά την άφιξη έγινε δεκτός από χειροκροτήματα από εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο όπου είναι το γραφείο του υπουργού και πραγματοποιείται ήδη συνάντηση εργασίας.

Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η υγεία θα είναι προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία του με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων στα υπουργεία μετά τις εκλογές, προκειμένου να δοθούν από τον πρωθυπουργό οι κατευθυντήριες γραμμές και να επισημανθούν οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής ανά υπουργείο.

Με την επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον κύκλο των επισκέψεων του στα υπουργεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας, αμέσως μετά την επανεκλογή του στις 25 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται πως χθες πραγματοποίησε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αύριο το απόγευμα, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, κατά την οποία θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Η ατζέντα συζήτησης με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στο υπουργείο Υγείας είναι τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, όπως τα ράντζα στα νοσοκομεία, η άμεση πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ χωρίς καθυστερήσεις μέσω του ΕΚΑΒ.

Προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση, χθες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους είχαν σύσκεψη με τους διοικητές των τεσσάρων μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα με ράντζα.

Προτεραιότητα η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων

Προτεραιότητα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποτελεί η κοινωνική συνοχή και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε στην πρώτη του ομιλία ως υπουργός Υγείας, το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Μιλάμε για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Μια πολιτική που θα εξασφαλίσει πραγματικά ισότητα στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα υγείας» τόνισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε προβλήματα που χρειάζονται επίλυση όπως οι καθυστερήσεις και αναμονές σε χειρουργεία, Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και εξωτερικά ιατρεία, αλλά και στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αναβάθμιση 80 νοσοκομείων της χώρας και 156 κέντρων υγείας, προγραμματίζονται 10 χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού κυρίως νοσηλευτών, ενώ προτεραιότητα επίσης αποτελεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Η μεταρρύθμιση του Εθνικού συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, ο νέος υγειονομικός χάρτης και η οργανωτική αναδιάταξη των δομών διακυβέρνησης, η υλοποίηση του εθνικού προγράμματος πρόληψης της δημόσιας υγείας Σπύρος Δοξιάδης, το νέο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων, η μεταρρύθμιση στους τομείς της ψυχικής υγείας και εθισμών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τομέα υγείας και οι μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση των επενδύσεων στον τομέα της υγείας, αποτελούν τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες της πολιτικής μας. Παράλληλα, σχεδιάζεται η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνουν ευκολότερες, ασφαλέστερες, ταχύτερες οι διακομιδές ασθενών με προσθήκη πολλών και σύγχρονων εναέριων μέσων» ανέφερε.

Η αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη θα συνεχίσει το έργο στον τομέα της δημόσιας υγείας, της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της πρόληψης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκέλους θα διαχειριστεί κυρίως την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και ο υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα αναλάβει τον τομέα της ψυχικής υγείας.

Σχετικές ειδήσεις