Απάντηση Μαρινάκη σε Ερντογάν για την Πύλο: Ποιος μιλάει…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε βάρος της Ελλάδας για το ναυάγιο στην Πύλο και το μεταναστευτικό.

Απάντηση Μαρινάκη σε Ερντογάν για την Πύλο: Ποιος μιλάει…
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI
1'

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», φιλοξενήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης απάντησε σε ερώτηση για όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο αλλά και το θέμα των μεταναστών γενικά. «Ποιος μιλάει;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

«Υπάρχει διάθεση από τον Πρωθυπουργό συνεννόησης και συζήτησης, για το ένα και μοναδικό θέμα που έχουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία ως προς την διαφορά μας. Κατά τα άλλα, είναι σημαντικό οι δύο χώρες να είναι σε συνεννόηση», ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μαρινάκης.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε πως θα παραμείνει Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας καθώς δεν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο, ενώ απάντησε και στις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη χωροταξία των κομμάτων στη Βουλή.

Αναφορικά με τους Σπαρτιάτες εξήγησε πως «Η ΝΔ διά της κυβερνητικής πλειοψηφίας της στο προηγούμενο κοινοβούλιο εξήντλησε τα περιθώρια ώστε να μην είναι αρχηγός ενός κόμματος ή σκιώδης αρχηγός, κάποιος που έχει καταδικαστεί για εγκλήματα. Κάποια κόμματα την στήριξαν και κάποια όχι. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, αλλά ας μην γυρνάμε σε αυτά. Πήρε μια απόφαση ο Άρειος Πάγος και ανακηρύχθηκαν τα κόμματα που μπορούσαν να μετέχουν στις εκλογές».

«Δεν θα ασχοληθούμε με τα εσωκομματικά των υπόλοιπων κομμάτων, εμείς έχουμε μια ισχυρή εσωκομματική διαδικασία μετά από μια ήττα», ανέφερε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή