ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Δεν πρόκειται να δεχθούμε με κανέναν τρόπο τετελεσμένα

Γεραπετρίτης: Δεν πρόκειται να δεχθούμε με κανέναν τρόπο τετελεσμένα

Η εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό αποτελεί «κορυφαία εθνική προτεραιότητα» της Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, στη Λευκωσία. 

Δεν πρόκειται να δεχθούμε με κανέναν τρόπο τετελεσμένα επί του εδάφους, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι η εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό αποτελεί «κορυφαία εθνική προτεραιότητα» της Ελλάδας. Οι δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη έγιναν μετά το τέλος της συνάντησής του, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε διχοτομικές λύσεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του, τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα στηρίζει με συνέπεια την Κύπρο στην επανεκκίνηση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Κόμπος, Υπουργός Εξωτερικών, στις δικές του δηλώσεις ανέφερε ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει το διαχρονικό μας στήριγμα» σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. «Κοινό μας όραμα παραμένει η επανένωση της Κύπρου αποκλειστικά εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

«Προς πάσα κατεύθυνση τονίζουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε διχοτομικές λύσεις ή άλλες παρεμφερείς προσεγγίσεις», υπογράμμισε ο κ. Κόμπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ