ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ: «Η παρουσία σας συνιστά ισχυρό μήνυμα αποτροπής»

Δένδιας από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ: «Η παρουσία σας συνιστά ισχυρό μήνυμα αποτροπής»
EUROKINISSI.

Ο Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι «το γεγονός να υπηρετεί κανείς στην ΕΛΔΥΚ, σημαίνει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», ευρισκόμενος στο στρατόπεδο της μονάδας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να προασπίσει με απόλυτη αποφασιστικότητα την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ευρισκόμενος σήμερα (06/07) στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «το γεγονός να υπηρετεί κανείς στην ΕΛΔΥΚ, σημαίνει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή· έχω απόλυτη βεβαιότητα ότι εφόσον απαιτηθεί, θα φέρετε εις πέρας την αποστολή σας, με τον καλύτερο τρόπο. Μία αποστολή που δεν είναι καθόλου εύκολη, ιδιαίτερα μάλιστα σε μία ταραγμένη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και τον κόσμο, όπου η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων», ανέφερε.

«Η παρουσία σας, λοιπόν, συνιστά ισχυρό μήνυμα αποτροπής. Άλλωστε, αυτό απεδείχθη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, στο διάστημα των τελευταίων ετών και όχι μόνο. Ξέρω καλά ότι εσείς τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ και συνολικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κρατάτε ψηλά τη σημαία της ισχύος, της περηφάνειας που οδηγεί στην ασφάλεια και την ειρήνη. Επίσης, έχετε την τιμή να υπηρετείτε σε μία ιστορική δύναμη», υπογράμμισε ο Υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΕΛΔΥΚ, πέραν της ουσίας, συμβολίζει «την αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία», ενώ, διαβεβαίωσε το προσωπικό της ΕΛΔΥΚ ότι η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βρίσκεται στο πλευρό της «και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλισθούν ευνοϊκές συνθήκες και να συνεχίσετε απρόσκοπτα το ιδιαίτερα σημαντικό έργο σας».

Σχετικές ειδήσεις