ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόπη Τσαπανίδου: Το παρασκήνιο της παραίτησής της από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Πόπη Τσαπανίδου
Eurokinissi

Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος, η Πόπη Τσαπανίδου έφυγε από την Κουμουνδούρου, αφήνοντας τη θέση της εκπροσώπου Τύπου

Η Πόπη Τσαπανίδου παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, η Πόπη Τσαπανίδου, με πορεία ετών στην τηλεόραση, στην παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων, άφησε την ενεργό δημοσιογραφία για να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των εκλογών.

Όμως, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος, η Πόπη Τσαπανίδου έφυγε από την Κουμουνδούρου, αφήνοντας τη θέση της εκπροσώπου Τύπου.

Πόπη Τσαπανίδου: Η σύντομη πορεία της στην πολιτική

Η Πόπη Τσαπανίδου μπήκε στην πολιτική έπειτα από μια εντυπωσιακή μεταστροφή, αφού είχε δηλώσει πως δε θα ασχοληθεί με τα κοινά, για να πει αργότερα πως είχε ξεχάσει αυτήν της τη δήλωση.

Ως δημοσιογράφος ήρθε σε κόντρα με τον τότε συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο που έφυγε από το στούντιο ενώ δεν έλειψαν και τα φαρμακερά βέλη στην διαπραγμάτευση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα αιφνιδίασε πολλούς, η ίδια έγινε και βουλευτής στη Βουλή της μίας ημέρας, και τώρα ακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην έξοδο, δίνοντας όμως τροφή και στα σενάρια που λένε πως ήδη ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επόμενη του κίνηση.

Συνεχίζονται οι κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή

Πάντως, τα «μαχαίρια» έχουν βγει στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κούρσας διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος. «Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης συνεχίζει το αντάρτικο και τώρα αφήνει ανοιχτό παράθυρο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της πρότασης να προηγηθεί συνέδριο και να ακολουθήσει η εκλογή ηγεσίας, επιμένοντας να χαρακτηρίζει ρεαλιστικό τον κίνδυνο διάσπασης», αναφέρουν κάποιοι.

Πάντως, όσο και αν κάποια από τα κορυφαία στελέχη δεν «βλέπουν» τα σενάρια διάσπασης, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κόντρες, που θα κορυφωθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, όπου θα ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι πρόεδροι του νέου ΣΥΡΙΖΑ.