ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: «Δεν μπορεί να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έξι μήνες χωρίς πρόεδρο, απαιτείται σοβαρότητα»

Παπαδημούλης: «Δεν μπορεί να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έξι μήνες χωρίς πρόεδρο, απαιτείται σοβαρότητα»
Intime news

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, καλεί τα στελέχη του κόμματος να επισπέυσουν την εκλογή του νέου προέδρου.

Την άμεση ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, με αναρτήσεις του στο Twitter, την ώρα που συζητείται έντονα το σενάριο να ζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η αναβολή των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου, μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

«Ο @syriza_gr μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση @atsipras, δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς Πρόεδρο. Για να ασκήσουμε αποτελεσματικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαιτείται σοβαρότητα κ ευθύνη. Να βάλουμε όλες κι όλοι το “εμείς” πάνω από τα διάφορα “εγώ”!», τονίζει αρχικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ένα δεύτερο μήνυμά του αναφέρει: «Να εφαρμοστεί το πλάνο που προτείνει με ευρύτατη πλειοψηφία η Πολ. Γραμματεία. Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προετοιμασία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι υποψήφιες-οι Πρόεδροι να καταθέσουν Υποψηφιότητα κ πρόταση και να δεσμευτούν για την στήριξη όποιας-ου εκλεγεί».

Πάντως, στις 15:30 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα συζητήσουν το θέμα του νέου προέδρου του κόμματος, καθώς το κορυφαίο όργανο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 – 16 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει μια πλειάδα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μιας και σε έξι ημέρες θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες.