ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου τηλεφώνησαν στον Τεμπονέρα- Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου τηλεφώνησαν στον Τεμπονέρα- Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ

«Πράγματι υπήρξαν επαφές, έχει ενημερωθεί και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος» δήλωσε το νεαρό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ αρνείται κάθε συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να συντονίσουν τη στάση τους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, προκειμένου να εμποδίσουν την επέλαση της δεξιάς, από τη Χαριλάου Τρικούπη προσπάθησαν να πείσουν τον Διονύση Τεμπονέρα να είναι υποψήφιος στη Δυτική Ελλάδα.

«Πράγματι υπήρξαν επαφές, έχει ενημερωθεί και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ενδεχομένως κάποιοι αυτή τη στιγμή να έχουν αλλάξει τακτική και να επιλέγουν την κομματική περιχαράκωση, που αυτή τη στιγμή ευνοεί την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», το νεαρό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διονύσης Τεμπονέρας δέχθηκε δύο τηλεφωνήματα. Ένα από τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ένα ακόμα από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τις μέρες, μάλιστα, που συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησαν να τον βολιδοσκοπήσουν για το θα ενδιαφέρονταν να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – σε μια υποψηφιότητα που αν προχωρούσε, προφανώς, θα είχε τη στήριξη και τον δύο κόμματων.

Πάντως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να «παρακάμψει» την Κουμουνδούρου, αφού δεν υπήρξαν επαφές ανάμεσα στα δύο κόμματα, κεντρικά, αλλά απευθύνθηκαν στον Τεμπονέρα, απευθείας, παρά το γεγονός ότι είναι κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ αρνείται κάθε συζήτηση για τη στήριξη ίδιων υποψηφίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να «ψαλιδίσει» ακόμα περισσότερο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει «περίπατο» κερδίζοντας όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ακόμα και αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να «θεριέψουν» κάποιες υποψηφιότητες που θα προέρχονται από την άκρα δεξιά.