ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αναστολές ασφαλιστικών εισφορών που αφορά τους πυρόπληκτους

Άδωνις Γεωργιάδης
Eurokinissi

«Στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές έχουμε δώσει αναστολές πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ και μια σειρά ρυθμίσεων στις επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημιά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αναστολές πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στις πυρόπληκτες περιοχές, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στο Open, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές έχουμε δώσει αναστολές πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ και μια σειρά ρυθμίσεων στις επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημιά. Αναγνωρίζουμε πλήρως πως οι περιοχές όπως η Ρόδος έχουν πάθει πραγματική ζημιά από αυτές τις πυρκαγιές. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αναστολές και ήδη ισχύουν από σήμερα οι αναστολές πληρωμής στον ΕΦΚΑ. Θα δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε. Δεν θα αφήσουμε το τουριστικό προϊόν της Ρόδου να πάθει ζημιά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται πως τα μέτρα δεν ισχύουν μόνο για τη Ρόδο αλλά και άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές.

Στην συνέντευξή του στο Open ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε εργασιακά και συνταξιοδοτικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα: Για τους «εγκλωβισμένους» συνταξιούχους που έχουν πάνω από 20.000 ευρώ οφειλές στον ΕΦΚΑ και δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως θα λυθεί το ζήτημα. «Θα υπάρχουν περιουσιακά κριτήρια και άρση του απορρήτου» τόνισε.