ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζουμάκας για «Κίνημα της Πετσέτας»: Βρήκαν τον μάστορά τους οι επιτήδειοι

Τζουμάκας για «Κίνημα της Πετσέτας»: Βρήκαν τον μάστορά τους οι επιτήδειοι
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Υπέρ του «Κινήματος της Πετσέτας», τάχθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας.

Με αφορμή τις οργανωμένες δράσεις πολιτών κατά της παράνομης κατάληψης παραλιών σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Ρόδο, Πάρο, Νάξο και Χαλκιδική, ο Στέφανος Τζουμάκας υποψήφιος για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Οι κρατικοδίαιτοι και κερδοσκόποι βρήκαν το "μάστορα" τους από το Κίνημα της Πετσέτας.

Ένα κίνημα αυθόρμητο που δρα σε όλη τη χώρα. Με δίκαιες απαιτήσεις σε θέματα που οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικές αρχές όφειλαν να ενεργούν αντί να ανέχονται τη παρανομία και την αντικοινωνική πρακτική των επιτήδειων που διαπράττουν παρανομίες στις παραλίες, στην άναρχη δόμηση, στις χωματερές και σε άλλα.

Αρκετοί για το ότι καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο επαίρονται με τη λογική του "Νταή".

Είναι οι φανατικοί υποστηρικτές της ιδιοκτησίας αλλά κρατικοδίαιτοι της ιδιωτικής οικονομίας και πρωταθλητές της κερδοσκοπίας.

Θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη Δημόσια γη στις παραλίες με την ανοχή και ορισμένων αρχών ελέγχου με διαπλεκόμενες δικτυώσεις.

Δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία η κατάληψη δημόσιου χώρου στις παραλίες πλέον του 30% και ιδιαίτερα σε περιοχές δικτύου Natura. Οι εν λόγω κρατικοδίαιτοι και κερδοσκόποι καταλαμβάνουν έως και 80% της δημόσιας γης στις παραλίες, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία με πολλαπλές παραβάσεις που δεν αφορούν μόνο την παραχώρηση αλλά και πλήθος άλλων παραβάσεων, όπως περιβαλλοντικές και πολεοδομικές.