ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστείδης Μπαλτάς: Νέα επίθεση από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη

Αριστείδης Μπαλτάς

Με τίτλο «απορίες», ο Αριστείδης Μπαλτάς στο άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», διατυπώνει ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη

«Μαλλιά κουβάρια» στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην βουλευτή του κόμματος, Νίκου Φίλη, κατά του Στέφανου Κασσελάκη, και το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς, ασκεί σφοδρή κριτική προς το πρόσωπό του με δισέλιδο άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή».

Με τίτλο «απορίες», ο Αριστείδης Μπαλτάς στο άρθρο του, διατυπώνει ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, παραθέτει και σχολιάζει τις δηλώσεις του και σημειώνει πως «ο κ. Κασσελάκης διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει “το ταχύτερο δυνατό” σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, ώστε να συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ακόμη και αν έτσι η διάκριση Αριστερά/Δεξιά εξαερώνεται, ενόσω η ίδια η Αριστερά, μαζί με ολόκληρη την ιστορία της, εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή. Παροντισμός χωρίς όρια».

Κατά τη γνωστή αποστροφή Μητσοτάκη (για τον οποίο ο κ. Κασσελάκης εξακολουθεί να τρέφει “μεγάλο σεβασμό”): “Ποιος ενδιαφέρεται για το τι και το πώς της δολοφονίας του Λαμπράκη;”. Αλλά είπαμε: Η δημοκρατική γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απέραντη. Μπορεί να φτάσει μέχρι του σημείου όπου οι φίλοι-μέλη του (τους οποίους ο κ. Κασσελάκης είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως «not sophisticated enough») μπορούν να ψηφίσουν χαρωπά και χωρίς δεύτερη σκέψη την αυτοκατάργησή του».

Παράλληλα ο κ. Μπαλτάς αφήνει αιχμές και για τον Παύλο Πολάκη. « Κατά ρεπορτάζ που δεν έχουν διαψευστεί, την υποψηφιότητα Κασσελάκη στηρίζει, πιθανόν μεταξύ άλλων συντρόφων, ο σ. Παύλος Πολάκης. Δικαιούμαι λοιπόν να ρωτήσω: Πώς συμβιβάζεται η όλη πολιτική παρουσία του σ. Πολάκη με την πλατφόρμα Κασσελάκη; Δηλαδή τον υποτονισμό μέχρι εξαφανίσεως της διάκρισης Αριστεράς/Δεξιάς και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ; Απλώς ερωτώ».

Και συνεχίζει με μια δεύτερη «απορία» για τον Παύλο Πολάκη: «Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο ίδιος σ. Πολάκης απηύθυνε μομφή στη σ. Αχτσιόγλου γιατί δέχτηκε να δώσει συνέντευξη σε συγκριμένο δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος. Αλλά στον ίδιο δημοσιογράφο είχε δώσει προηγουμένως συνέντευξη ο σ. Νίκος Παππάς, ενώ φαίνεται πως η εφημερίδα θα ζητούσε συνέντευξη από όλους τους υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μήπως εδώ υπάρχει συντροφικό φάουλ; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Απλώς ερωτώ».