ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: «Είμαι βέβαιη ότι θα κερδίσω τις εσωκομματικές εκλογές» - Αύριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: «Είμαι βέβαιη ότι θα κερδίσω τις εσωκομματικές εκλογές» - Αύριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - «Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα φέρουν εμένα στην προεδρία του κόμματος», δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου

Στην εκτίμηση ότι θα αναδειχθεί νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ πρόχωρησε η Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην ΕΡΤ.

«Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα φέρουν εμένα στην προεδρία του κόμματος», τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Εκατό μέρες και κάτι από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (…) έχουμε φονικές πυρκαγιές, απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστια οικολογική καταστροφή κι ένα κράτος που απείχε, ένα κράτος που δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει, για να προλάβει. Αυτό που έλειπε ήταν η πρόληψη» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, ενώ υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία».

Στην περίπτωση που θα αναδειχθεί η κ. Αχτσιόγλου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα, ανέφερε: «Δεν είμαι εγώ αυτή που θα το πω αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. (…) Είναι παρών και ο ίδιος επιλέγει τον βαθμό και το εύρος της δικής του παρέμβασης και συμμετοχής».

Όσο για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «απολύτως ευπρόσδεκτη».

Αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Το Σάββατο 2/9 η πρώτη «μονομαχία» των πέντε υποψηφίων προέδρων

Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αύριο το διαρκές συνέδριο αναμένεται να επικυρώσει και τυπικά το σύνολο των υποψηφιοτήτων, ενόψει της εκλογής προέδρου την επόμενη Κυριακή.

Οι 5 υποψήφιοι συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, με εμφανίσεις, περιοδείες και αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, την ώρα που στελέχη του κόμματος παίρνουν δημοσίως θέση απέναντι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Τις προτεραιότητες τους αναμένεται να ξεδιπλώσουν στο αυριανό διαρκές συνέδριο οι 5 υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στην 10η Σεπτεμβρίου όπου θα στηθεί η πρώτη εσωκομματική κάλπη για τo διάδοχο του Α. Τσίπρα.

Οι τουλάχιστον, πέντε υποψηφιότητες για την προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εγκριθούν από το Διαρκές Συνέδριο, ως ενιαία πρόταση.