ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «πυροτεχνήματα» Κασσελάκη «σβήνει» η ΕΛ.ΑΣ - Τι συνέβη με τη φρουρά

kasselakis
Αρχείου Intime

Στην κοινή γνώμη είναι ξεκάθαρο πως ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει δικαίωμα αστυνομικής προστασίας, εφόσον το αιτηθεί κι όχι με προτροπή της αστυνομίας

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει η λαϊκή ρήση και κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση Κασσελάκη...

Η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ηρωική φιγούρα, εκτός «συμβατικού» - κατά την άποψή του - πλαισίου, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ πως η αστυνομία του πρότεινε να του διαθέσει φρουρά, κι όχι ότι την ζήτησε ο ίδιος, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος...

Στην κοινή γνώμη είναι ξεκάθαρο πως ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει δικαίωμα αστυνομικής προστασίας, εφόσον το αιτηθεί κι όχι με προτροπή της αστυνομίας.

Κατά συνέπεια ιδιαίτερα στην περίπτωση του κυρίου Κασσελάκη ο οποίος τυγχάνει και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία εσωκομματική διαδικασία, χωρίς κάποια άλλη πολιτική υπόσταση, θα έπρεπε ο ίδιος να ζητήσει αστυνομική προστασία, όπως κι έκανε, αλλά επιχείρησε να εμφανίσει εντελώς διαφορετικά.

Τους ισχυρισμούς του, διέψευσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, ενώ σε συνέχεια της ανακοίνωσης - καταπέλτη, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, μιλώντας στο OPEN εξήγησε πώς γίνεται η διαδικασία του αιτήματος για τη φύλαξη προσώπων εφόσον το αιτηθούν, όπως συνέβη στην περίπτωση Κασσελάκη παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του.

Συνολικά στη διάθεσή του επί 24ώβρου βάσεων επρόκειτο να διατεθούν συνολικά 11 αστυνομικοί και τρία οχήματα.

«Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΛΑΣ όταν κάποιος αιτείται φύλαξη ή προστασία. Ανάλογα εξετάζεται το αίτημα, διαβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία κι εγκρίνεται ή απορρίπτεται από επιτροπή» είπε αρχικά η κυρία Δημογλίδου μιλώντας στο Open.

«Από τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι δεν θέλει, βγάλαμε μια ανακοίνωση, με την οποία ενημερώσαμε ότι αποσύρεται η φύλαξη την οποία είχε αιτηθεί» πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.
Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».