ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κατερίνας Σακελλαροπούλου – Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ηλεία

Επίσκεψη Κατερίνας Σακελλαροπούλου – Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ηλεία
INTIME.

Πρόκειται να ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Σήμερα (02/09), η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα μεταβεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ηλεία, ύστερα από κοινή πρόσκληση των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πύργου, καθώς και της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης.

Αναλυτικά, στις 11:00, η κυρία Σακελλαροπούλου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παρακολουθήσουν την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα και στις 11:45, θα μεταβούν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξής τους σε επίτιμους δημότες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθούν το Δημαρχείο της πόλης του Πύργου, όπου θα λάβει χώρα η ανακήρυξη σε επίτιμους δημότες Δήμου Πύργου.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, στην κεντρική πλατεία Πύργου, καθώς και χαιρετισμοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο, καθώς και τους Δημάρχους Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ιωάννη Λέντζα.

Αύριο το πρωί (03/09), θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, καθώς και συναυλία από τη Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση της Λένας Σουρμελή, και τη Μεικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων, υπό την διεύθυνση της Κωνσταντίνας Σακκά – Κυρίτση, με τη συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής «Όρτσα».

Σχετικές ειδήσεις