ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας για τη συνοδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων: Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε

Νίκος Δένδιας για τη συνοδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων: Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε

Δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης κακοκαιρίας. 

Τη βαθύτατη οδύνη για τις ζωές που χάθηκαν κατά την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία και τη συμπαράστασή του στους οικείους τους, όπως και τη συμπαράσταση της ηγεσίας και του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Επίσης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν, αλλά και τις ευχαριστίες του στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. «Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας» τόνισε ο υπουργός Άμυνας και διαβεβαίωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές.

Περαιτέρω, σημειώνει ότι όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ, ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε.

πως ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε και τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν.

Καταληκτικά, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της.