ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία Daniel - Παύλος Μαρινάκης: Τα μέτρα για τους πληγέντες θα προσαρμοστούν

Παύλος Μαρινάκης
Eurokinissi

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για την κακοκαιρία Daniel και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων 

Για τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αλλά και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαρινάκης, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή «προέχει η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η άμεση αποζημίωση των πληγέντων». Σχετικά με τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε: «Είναι πολλές χιλιάδες οι έλεγχοι και οι αυτοψίες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα έχουν ολοκληρωθεί όπου είναι εφικτό οι καταγραφές».

Παύλος Μαρινάκης: Τα μέτρα για τους πληγέντες θα προσαρμοστούν

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσαν αρμόδιοι υπουργοί, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα προσαρμοστούν. «Πέραν του ποσού 6600 υπάρχουν και άλλα μέτρα αυτονόητα για τους πολίτες αυτούς, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, μία σειρά από μέτρα που θα βοηθήσουν” τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά, θα καταγραφούν παρατηρήσεις και θα προσαρμοστούν ανάλογα. Η ταχεία καταγραφή και αποζημίωση είναι δεδομένο ότι θα γίνει».

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη βοήθεια από την ΕΕ, ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Κομισιόν. «Αύριο ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την βοήθεια της Ευρώπης μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε την χώρα μας. Αυτό που συνέβη στην χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ο Παύλος Μαρινάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής αλλά και των επιστημόνων, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

«Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, είναι μέσα στα πλάνα άμεσης αποκατάστασης, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κινείται με ταχείς ρυθμούς. Όσον αφορά την υδροδότηση, υπάρχει πρόβλημα σε μικρότερες περιοχές χρειάζεται όμως μετά την αποκατάσταση ο έλεγχος και η έγκριση ότι το νερό είναι ασφαλές», ανέφερε σχετικά.

«Περάσαμε κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει. Η μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για να αποκατασταθούν και να επιστρέψουν στην κανονικότητα της καθημερινότητας οι πολίτες των περιοχών που πλήττονται», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.