ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Ο Στυλιανίδης νέος υπουργός Ναυτιλίας

Παύλος Μαρινάκης: Ο Στυλιανίδης νέος υπουργός Ναυτιλίας

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη στον υπουργικό θώκο του Ναυτιλίας

Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με απόφαση του πρωθυπουργού νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης.

Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Εν συνεχεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς, ενώ απηύθυνε συστάσεις στους κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών για τον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών από τα λασπωμένα νερά.

Επίσης, γνωστοποίησε πως το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, προκειμένου να πραγματοποιήσει την ομιλία του κα την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Το μήνυμα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την παραίτησή του

Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέβαλε την παραίτησή του λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την παραίτησή του ανέφερε στο Twitter: «Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα την συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω την μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.
Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά.

Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει. Στην πολιτική βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχω μέσα μου βαθιά το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και την πατρίδα.
Υπηρετώ τη δημόσια ζωή με αρχές και αξίες.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα. Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο.

Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του».

Η δήλωση για τη δολοφονία Καργιώτη που ενόχλησε

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αμέσως μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους».

Η δήλωσή του αυτή, όμως, προκάλεσε αντιδράσεις σε επίπεδο αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης, Υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού καταδίκασε «την εγκληματική ενέργεια μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή», ζήτησε να πάρει θέση η κυβέρνηση για την εξίσωση του θύματος με τους θύτες από τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Ολόκληρη η δήλωση:

Λύπη και οργή για την εγκληματική και βάρβαρη ενέργεια μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο με αποτέλεσμα έναν πνιγμένο 36χρονο εργάτη από το Λασίθι που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο τελευταία στιγμή χθες το βράδυ.

Το περιστατικό είναι πέραν κάθε λογικής και ηθικής, ντροπιάζει την ναυτοσύνη, την κουλτούρα αλληλεγγύης των Ελλήνων ναυτικών και νησιωτών και το καταδικάζω απερίφραστα. Ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι απέραντη ντροπή και αγανάκτηση. Πόσο κοστίζει άραγε η ανθρώπινη ζωή; Πώς κατήντησε έτσι η κοινωνία μας;

Ως μέλος του Κοινοβουλίου, μαζί με συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή για να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Επιπλέον, απαιτούμε να πάρει άμεσα θέση η Κυβέρνηση για την αδιανόητη δήλωση του Υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη, που εξομοιώνει το θύμα με τους θύτες: “Θρηνούμε την απώλεια ζωής ΑΛΛΑ θρηνούν και οι οικογένειες όσων πήγαν για μεροκάματο και τώρα βρίσκονται κατηγορούμενοι για φόνο”, είπε ανερυθρίαστα, ξεσηκώνοντας -δικαίως- αντιδράσεις.

Για να μην έχουμε αυταπάτες ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ηθική κατρακύλα της κοινωνίας μας!».

Η συγγνώμη Βαρβιτσιώτη δεν ήταν αρκετή

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας», είχε αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του.

Μάλιστα, ερωτηθείς για τον πρώην πια υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και σχετικά με τη δήλωση για το περιστατικό που προκάλεσε αντιδράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε δηλώσει: «Αντιλήφθηκε τα όσα είπε και επανόρθωσε. Έχω πει ότι όλοι αξιολογούνται»...

Έτσι, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με το κλίμα να είναι βαρύ για την κυβέρνηση τόσο για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη όσο και για τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικές ειδήσεις