ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Newsbomb.gr: Χρειαζόμαστε συνολικό σχέδιο για την Αθήνα

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Newsbomb.gr: Χρειαζόμαστε συνολικό σχέδιο για την Αθήνα

Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλάει στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων. 

Τις προτεραιότητές του για τον Δήμο Αθηναίων σκιαγραφεί σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και στην Αμαλία Κάτζου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοικτή Πόλη».

«Θέλω να μιλήσουμε για την εικόνα των κατοίκων, των εργαζόμενων, της επιχειρηματικότητας, των επισκεπτών της πόλης και των τουριστών» προέταξε ο κ. Ζαχαριάδης. Δίνοντας έτι περαιτέρω το στίγμα του, υπογράμμισε πως η Αθήνα πρέπει να είναι μια πόλη η οποία πρέπει να έχει ισορροπία και επισήμανε: «Εγώ ζητάω τη θετική ψήφο των δημοτών της Αθήνας για να κάνω την πόλη καλύτερη».

Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, το ζήτημα της ασφάλειας είναι μείζον, τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης. «Ξεκινάει από την Ομόνοια και επεκτείνεται στην πλατεία Βικτωρίας, στην πλατεία Αττικής, μέχρι και δίπλα από τη Νομική υπάρχει μια κατάσταση που είναι τραγική». Απάνεντι σε αυτό αντέταξε ότι θα κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του Δήμου και εκεί που εκφεύγει από τα όρα της αρμοδιότητάς του, θα πιέσει τις υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης και την Περιφέρεια.

Αυτή η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι μη ανεκτή, απαράδεκτη και κρύβεται από πολλούς κάτω από το χαλί, επισήμανε.

Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη στεγαστικής πολιτικής στον Δήμο Αθηναίων. Όπως σημείωσε, σε όλες τις μητροπόλεις της Ευρώπης ο δήμος έχει ένα κομμάτι της ευθύνης της στεγαστικής πολιτικής και να υπάρχουν συμπράξεις με το Δημόσιο και «εκεί που έχουμε ανενεργό κτιριακό απόθεμα το οποίο είναι γερασμένο και καταστραμμένο και μπορούμε να το γκρεμίσουμε και να απελευθερώσουμε για πράσινο, θα το κάνουμε».

Παράλληλα, ανέδειξε τη μητροπολιτική διάσταση των προβλημάτων, όπως το κυκλοφοριακό, τις επιπτώσεις του μετρό, το πράσινο, την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Αθήνας.

«Πρέπει να δούμε την Αθήνα συνολικά» διαμήνυσε και διερωτήθηκε γιατί το Λονδίνο είναι μητροπολιτική πόλη, γιατί η Ρώμη έχει μητροπολιτικές αρμοδιότητες.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Ζαχαριάδης άσκησε κριτική στον Κώστα Μπακογιάννη για τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων.

Ειδικότερα, επικρίνοντας τον Μεγάλο Περίπατο, είπε πως ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε έναν δρόμο μεγάλο ακόμα μεγαλύτερο και του έβαλε και 70 δένδρα, και αυτό του πήρε τρία χρόνια να το κάνει και δεν το έχει ολοκληρώσει ακόμα. Την εικόνα του κέντρου της πόλης δεν την άλλαξε και προέταξε την ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου για την Αθήνα, που αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών και τη διάσταση της βιωσιμότητας της πόλης.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τη χρονοβόρα υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου: «Είναι εικόνα αυτή της πόλης, τρία χρόνια τον χτίζανε το βράδυ ξηλωνόταν».

Έμφαση έδωσε στην ανάγκη δημιουργίας περισσότερου πράσινου και πράσινων κοιτίδων εντός της πόλης.

Τέλος, απευθυνόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη, απηύθυνε πρόσκληση για ντιμπέιτ.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος σε μια συνεδρίαση θρίλερ, κατά την οποία επικράτησε του αντιπάλου του Νίκου Φίλη.


Ποιος είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Κώστας Ζαχαριάδης είναι γεννημένος το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008). Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία. Κατά την περίοδο των φοιτητικών χρόνων, εντάχθηκε στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ) και στην Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ.) με ενεργή δράση στο Βιολογικό Αθήνας. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2003, την περίοδο 2005-2010 και εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο. Από το 2013 (ιδρυτικό συνέδριο) έως σήμερα, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περίοδο 2010 έως 2015, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
 Διατέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2015 έως και την ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών του 2019.