ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν τα «μαχαίρια» στα δύο στρατόπεδα Αχτσιόγλου - Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν τα «μαχαίρια» στα δύο στρατόπεδα Αχτσιόγλου - Κασσελάκη

Κασσελάκης και Αχτσιόγλου σε μια μετωπική άνευ προηγουμένου με τις κατηγορίες να παίρνουν χροιά προσωπικής κόντρας.

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε: «Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή «έλα τώρα, τελείωνε» και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν».

Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκης θα απαντήσει: «Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο. Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις. Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις. Και να τις συντρίψω μία προς μία. Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας».

Η αλλαγή στρατηγικής στον δεύτερο γύρο έχει από όλα, προσωπικά «μαχαιρώματα», «τραβήγματα στο χαλί» και επιθέσεις. Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να λέει πως θέλει να τους προστατέψει όλους και κάνει πορεία στον λαό. Παράλληλα, όμως στελέχη στο πλευρό της Αχτσιόγλου θα σηκώσουν τους τόνους.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Δεν χρειαζόμαστε προστασία. Σαφείς θέσεις χρειαζόμαστε».

Αίσθηση προκαλεί και η πληροφορία πως στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου κεντρικό ρόλο παίζει πια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Σε κοινή γραμμή βρίσκονται οι βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα που και οι δύο έκαναν σήμερα γνωστό ότι δεν προτίθενται να παραιτηθούν από βουλευτές προκειμένου μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, σε περίπτωση εκλογής του.