ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο» - «Αδικεί τον Τσίπρα η πίεση για δήλωση»

Νίκος Παππάς: «Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο» - «Αδικεί τον Τσίπρα η πίεση για δήλωση»
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε γλωσσικό ολίσθημα, αναφορικά με την επικίνδυνη δήλωση που έκανε για τα Κατεχόμενα, ενώ τοποθετήθηκε και για όσους απαιτούν δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για μία σοβαρή συζήτηση στην οποία θα πρέπει να επικεντρωθούν άπαντες στην ουσία και να μην αδικούν τον εαυτό τους, έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε γλωσσικό ολίσθημα και μάλιστα τόνισε πως άμεσα ξεκαθάρισε τι ήθελε να πει για το ψευδοκράτος. «Αν καθίσουμε να απαριθμήσουμε πόσα γλωσσικά ολισθήματα έχουν κάνει πολιτικοί και πολιτικοί αρχηγοί, θα χρειαστούμε πολλές εκπομπές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς.

«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή. Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο και προφανώς δεν αλλάζει την εθνική γραμμή, το καθάρισε με επάρκεια και πάμε παρακάτω», σχολίασε στη συνέχεια.

Ο Νίκος Παππάς, μάλιστα, στάθηκε και στην κατηγορία της Έφης Αχτσιόγλου για σεξιστική επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας της να ανακαλέσει, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως είναι άδικη η όλη πίεση που ασκείται στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα για να τοποθετηθεί δημόσια.

«Θεωρώ ότι η δημόσια πίεση προς τον Τσίπρα να τοποθετηθεί αδικεί και τον Τσίπρα και αυτόν που πιέζει. Του πιστώνεται η διαδικασία που άνοιξε για εκλογή από τα μέλη. Πιστεύω ότι έχει κρατήσει την ενδεδειγμένη στάση», εξήγησε.

Επιπλέον, για τη συμφωνία του με τον Στέφανο Κασσελάκη ο Νίκος Παππάς είπε πως έγινε «στο φως της ημέρας», ενώ υποστήριξε πως «δεν μου άφησε κανένα περιθώριο πολιτικής συζήτησης η Αχτσιόγλου στο τηλεφώνημα που έγινε. Εγώ εξήγησα και στον ένα και τον άλλο ότι δεν έχω κανένα καημό για τον ρόλο μου, δεν θα διαπραγματευτώ τον ρόλο μου. Η προυποθέση η αυστηρή ήταν το πολιτικό πλαίσιο».

Τέλος, ανέφερε πως αν ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μπει στη Βουλή και χρειαζόταν η δική του παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα για να συμβεί αυτό, τότε θα ήταν θετικός στο να το συζητήσει και γιατί όχι ακόμα και να παραιτηθεί, αν αυτό ωφελούσε την παράταξη.