ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδώρα Τζάκρη: «Έκανε σαρδάμ ο Κασσελάκης – Παραδέχονται ότι έχασαν από έναν άμπαλο;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Έκανε σαρδάμ ο Κασσελάκης – Παραδέχονται ότι έχασαν από έναν άμπαλο;»

Η Θεοδώρα Τζάκρη απέδωσε σε σαρδάμ την επικίνδυνη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα, ενώ προκάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου να τοποθετηθεί για την επέκταση τα 12 ναυτικά μίλια.

Μία από τις πιο στενές συνεργάτιδες του Στέφανου Κασσελάκη, η Θεοδώρα Τζάκρη, έσπευσε να υπερασπιστεί τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επικίνδυνη δήλωση για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο. «Αν είχαν τόσο μεγάλη βαρύτητα τα σαρδάμ ο κ. Μητσοτάκης θα είχε -5%. Ήταν ένα σαρδάμ εν τη ρύμει του λόγου. Ο όρος "κρατίδιο" ήταν σαρδάμ. Πόσο σοβαρά μπορείς να μιλήσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής με δηλώσεις στο Facebook; Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο πατριωτική αριστερά που βάζει ο κ. Κασσελάκης να μας το πει», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με εμφανή ένταση στη φωνή, η κ. Τζάκρη υποστήριξε πως η υπήρχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν «επισπεύδοντες για τις Πρέσπες του Αιγαίου», κάνοντας ονομαστική αναφορά στον Νίκο Φίλη. «Δεν δέχομαι ότι έχει άγνοια ο Κασσελάκης», σχολίασε ακόμα η κ. Τζάκρη και προκάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου «αν θέλει πιο συγκεκριμένη συζήτηση εκκρεμεί η απάντησή της για την επέκταση των 12 μιλίων».

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η απάντησή της προς όλους όσοι υποστηρίζουν πως ο κ. Κασσελάκης στερείται πολιτικού λόγου. «Το να λέει κάποιος ότι δεν έχει πολιτικό λόγο κάποιος, που υπερτερήσει στις εκλογές, είναι ουσιαστικά σαν να παραδέχεται ότι έχασε από άμπαλο», υποστήριξε.

«Ένας άνθρωπος με το ακαδημαικό μπαγκράουντ, ένας άνθρωπους που πήρε ρίσκο να διεκδικήσει μια τέτοια θέση είναι επιπόλαιο να λες ότι δεν έχει πολιτική θέση», συμπλήρωσε.