ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία - Αυξημένα τα ποσοστά προσέλευσης

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία - Αυξημένα τα ποσοστά προσέλευσης
Χάρης Γκίκας

Με υψηλούς ρυθμούς συμμετοχής συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεπερνάει τα ποσοστά της α' Κυριακής η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εμφανίζεται αύξηση της τάξης του 30% με τον ρυθμό των ψήφων που πέφτουν στην κάλπη να παραμένει σταθερά πάνω από 200 την ώρα.

Έως τις 13:00 στις κάλπες είχαν προσέλθει 66.275 μέλη.

Στις 11:15 το πρωί είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 35.000.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στις κάλπες έχουν προσέλθει 27.737 μέλη του κόμματος όταν την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή ήταν στις 26.000.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ εκτός αν δοθεί παράταση λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής.



Κασσελάκης: Ψήφισε με το χέρι στην καρδιά - «Να είμαστε όλοι μαζί από τη Δευτέρα»

Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε λίγο πριν από τη μία, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Όταν πήρε το ψηφοδέλτιο στα χέρια και πριν να μπει στο παραβάν, ο κόσμος του επεφύλαξε «θερμή» υποδοχή, καθώς δεν έλειψαν τα παράπονα.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής για την συνέχιση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να ακούσουμε τον κόσμο. Ελπίζω αύριο να είμαστε όλοι μαζί», σχολίασε κατά την έξοδό του ο κύριος Κασσελάκης.

Αχτσιόγλου: «Κρίσιμη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ελληνική κοινωνία»

Η Έφη Αχτσιόγλου από την πλευρά της κάλεσε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές κάλπες, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της ημέρας.

«Είναι μια κρίσιμη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες άρα και ένα μεγάλο ενδιαφέρον για να δυναμώσει η φωνή των προοδευτικών πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύω πως το αύριο θα μας βρει πιο δυνατούς και χαμογελαστούς για να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και τους νέους και να δώσουμε την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο».

Η ψηφοφορία

Στις κάλπες θα βρεθούν από νωρίς σήμερα το πρωί και οι δύο υποψήφιοι, αφού η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00. Ακολούθως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Στο ενδιάμεσο, χρήσιμες πληροφορίες για την σημερινή ψηφοφορία έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου , προς διευκόλυνση των εκλογέων. Αναλυτικά:

1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Σχετικές ειδήσεις