ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς: Το φαινόμενο Κασσελάκης θα μελετηθεί στις σχολές πολιτικής επιστήμης

Μπαλτάς: Το φαινόμενο Κασσελάκης θα μελετηθεί στις σχολές πολιτικής επιστήμης

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η περίπτωση Κασσελάκη θα γίνει αντικειμενο μελέτης από τις σχολές πολιτικής οικονομίας και επιστήμης

«Το φαινόμενο Κασσελάκη θα συζητηθεί πολύ πλατιά στις σχολές πολιτικής οικονομίας, πολιτικής επιστήμης και ούτω καθεξής. Γιατί καθ’ υπερβολήν έρχεται από το πουθενά» υποστήριξε ο Αριστείδης Μπαλτάς, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ έχουμε κάποιον που έρχεται απολύτως από το πουθενά και με μια εξαιρετική και εξαιρετικά ευφυή προεκλογική εκστρατεία στηριγμένη στην εικόνα, κερδίζει από ένα ολόκληρο κόμμα την αρχηγία του. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ. Γι’ αυτό λέω ότι είναι φαινόμενο το οποίο θα μελετηθεί από τις σχολές κατά κόρον. Δεν συνδέω προφανώς τον Κασσελάκη με την ακροδεξιά αλλά λέω ότι υπάρχει μια πολιτική συνθήκη, κάποιοι τη λένε Μεταπολιτική, Μεταδημοκρατία. Δεν μ’ αρέσουν αυτοί οι όροι γιατί κρύβουν αντί να αποκαλύπτουν τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι μια συνθήκη η οποία υπερτονίζει την εικόνα έναντι του περιεχομένου» προσέθεσε ο κ. Μπαλτάς, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν είναι «χαρούμενος με την εξέλιξη».

Ερωτηθείς εάν πράγματι ο κ. Κασσελάκης, εμφανιζόμενος ως εν δυνάμει πρωθυπουργός μπορεί πράγματι να αναδειχθεί νικητής έναντι του σημερινού πρωθυπουργού, ο κ. Μπαλτάς ανέφερε τα εξής. «Απλώς εγώ αυτό που βλέπω σε όλη αυτή την κίνηση είναι μια αγωνία του κόσμου που προσήλθε μαζικά στις κάλπες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στη χώρα. Δεν θέλω να μπω τώρα σε χοντρή αντιπολιτευτική κουβέντα, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει μια πολλαπλή κρίση, έγιναν οι πλημμύρες οι φοβερές στη Θεσσαλία, υπήρξε μια διαδήλωση χθες Πέμπτη, χτύπησαν τα ΜΑΤ. Η κατάσταση είναι κατά κάποιο τρόπο, ας το πούμε πολύ οξυμένη στη χώρα μας. Η ενδεχόμενη επιτυχία του κ. Κασσελάκη πρέπει να στηριχθεί σε αυτό. Γιατί για την ώρα έχουμε ένα προφίλ πολύ καλά φτιαγμένο από τα ΜΜΕ που φτιάχνει κάτι σαν κατοπτρική εικόνα του κυρίου Μητσοτάκη». «Και ο Μητσοτάκης όταν ανήλθε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε στοιχεία του προφίλ Κασσελάκη. Είναι κάτι σαν όμοιος στη μονομαχία στο ΕΛ Πάσο» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλτάς.

πηγή:ERT