ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνηση στους δρόμους: Γερανοί και μοτοσικλετιστές της Τροχαίας από σήμερα στον Κηφισό

Κίνηση στους δρόμους: Γερανοί και μοτοσικλετιστές της Τροχαίας από σήμερα στον Κηφισό
INTIME.

«Πράγματι, ο Κηφισός είναι μία από τις βασικές οδικές αρτηρίες της Αττικής», υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ο Κηφισός είναι μία από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και Λεωφόρους εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής. Καθημερινά, οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό από μόνη της, αλλά έχει την ικανότητα να εφαρμόσει λύσεις και παρεμβάσεις, με σκοπό να περιορισθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Από σήμερα (02/10), λοιπόν, θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας, με οδηγούς, ώστε να παρεμβαίνουν αμέσως όταν παρατηρείται κάποιο περιστατικό, είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε ατυχήματος», γνωστοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν με σκοπό την αποσυμφόρηση του Κηφισού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ταυτόχρονα με αυτήν την παρέμβαση, μοτοσυκλέτες της Τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα του Κηφισού, ώστε να έχουμε εγκαιρότερη και ταχύτερη ενημέρωση, ενώ, θα κάνουν και παρεμβάσεις εκεί όπου απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση της Λεωφόρου.

Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης. Αυτό που γίνεται στον Κηφισό, το οποίο θα ισχύει σε καθημερινή βάση, είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργασθεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό, για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά και συγκοινωνιακό.

Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να περιορίσουμε –όπου είναι δυνατόν– την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας, εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται στον Κηφισό, το κέντρο της Αθήνας και αλλού», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τις νέες ταυτότητες, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «διαδικασία έκδοσης εξελίσσεται ομαλά. Υπάρχει μία πληρότητα για Οκτώβριο και Νοέμβριο της τάξεως του 60% – 65%. Τις επόμενες ημέρες, θα διπλασιασθούν τα διαθέσιμα ραντεβού. Άλλωστε έχουμε τρία χρόνια έως ότου το σύνολο των Ελλήνων πολιτών λάβει τις νέες ταυτότητες».

Σχετικές ειδήσεις