ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η επικοινωνία και οι «κακοτοπιές» που θέλει να αποφύγει

Κασσελάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η επικοινωνία και οι «κακοτοπιές» που θέλει να αποφύγει
Intime News

Κασσελάκης: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται ως προς το γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε συγκεκριμένους υποψήφιους περιφερειάρχες

Η στήριξη των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων, που έχουν λάβει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την νούμερο ένα προτεραιότητα για τον Στέφανο Κασσελάκη, που χρησιμοποιεί γι αυτό τον σκοπό το ισχυρό του όπλο, την επικοινωνία.

Στον χτυπημένο από την κακοκαιρία, Βόλο, ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στα σπίτια των κατοίκων που πλημμύρησαν, φόρεσε γαλότσες, έπιασε το φτυάρι και σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αχιλλέας Μπέος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ανοιχτό το μέτωπο με τον δήμαρχο της πόλης.

Με τις δύο φτυαριές που έριξε, είναι προφανές ότι δεν είχε ως στόχο την πρακτική βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς. Άλλωστε, δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Ο σκοπός του ήταν να κονταροχτυπηθεί ανοιχτά με τον Αχιλλέα Μπέο, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γνωρίζει ότι ο δήμαρχος του Βόλου, όσες συμπάθειες δεν έχε ι στην υπόλοιπη Ελλάδα, τις έχει στην πόλη του. Μάλιστα, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα της επανεκλογής του από τον πρώτο γύρο. Όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να ανοίξει μαζί του μέτωπο, τόσο για να δείξει στους πολίτες ότι δεν «μασάει» από τσαμπουκάδες, όσο και για να τον «κοντύνει» - στα πλαίσια του δυνατού.

Εμμέσως, η αντιπαράθεση αυτή έχει ως στόχο και το να πριμοδοτήσει τον καθηγητή πανεπιστημίου Δημήτρη Κουρέτα, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Το σχήμα που επιχειρεί να περάσει, είναι το παρακάτω.

Από τη μία βρίσκονται η Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Αγοραστός και ο Αχιλλέας Μπέος, δηλαδή εκείνοι που ευθύνονται για τις καταστροφές στη Θεσσαλία και από την άλλη οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος, δηλαδή η «λύση» στο πρόβλημα, σε μια «μεσσιανικού» τύπου αντίληψη της πολιτικής.

Λίγο, πολύ, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μεγάλες περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας. Χθες, στον χτυπημένο Δομοκό, συνάντησε τον εκλεκτό του για τη Στερεά Ελλάδα, Απόστολο Γκλέτσο, που είναι απέναντι στον άνθρωπο του Κώστα Μπακογιάννη -όπως ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζει να χαρακτηρίζει τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα- Φάνη Σπανό, ακριβώς με το ίδιο σχήμα που ισχύει για τη Θεσσαλία.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται ως προς το γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε συγκεκριμένους υποψήφιους περιφερειάρχες για να στηρίξει ανοιχτά και προτίμησε να μεταβεί στην Κύπρο -από την Τρίτη το βράδυ ως το μεσημέρι της Πέμπτης- αντί να οργώσει τη χώρα και να βρεθεί δίπλα σε όλους τους υποψήφιους του κόμματος του.

Ο λόγος είναι απλός. Επέλεξε να παραστεί μόνο σε περιφέρειες (Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα) που υπάρχουν ελπίδες για την έκπληξη και για τη νίκη των εκλεκτών του κόμματος του, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με πρόσωπα τα οποία αναμένεται να ηττηθούν άνετα και τα οποία δεν αποτελούν και δικές του επιλογές.