ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Τζιτζικώστας: «Κάναμε πολύ μεγάλα έργα, γι' αυτό δεν είχαμε πλημμύρες»

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Τζιτζικώστας: «Κάναμε πολύ μεγάλα έργα, γι' αυτό δεν είχαμε πλημμύρες»

«Κάναμε 30 πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε στο OPEN ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει, κατά τη θητεία του, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια στην κεντρική Μακεδονία κάναμε χιλιάδες έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας. Αποδείξαμε ότι έχουμε την εμπειρία, την ομάδα αλλά κυρίως το σχέδιο για την επόμενη μέρα, για να καταφέρουμε να χτίσουμε μία περιφέρεια έξυπνη, σύγχρονη, πράσινη και ανθρώπινη. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας, την Κυριακή, να μάς δώσουν ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας αλλά και να έχουμε μία δυνατή φωνή για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όλα όσα χρειάζεται ο τόπος μας σήμερα», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Να κάνουμε άλματα για να προλάβουμε την κλιματική κρίση»

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις διαστάσεις που έχει πάρει η κλιματική κρίση. «Κάναμε 30 πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές όπως οι Σέρρες, η Πιερία, η Ημαθία και άλλες, που είχαν πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια. Θωρακίσαμε αντιπλημμυρικά τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας σε 30 περιοχές. Γι’ αυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε σημαντικά, πλημμυρικά φαινόμενα – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, έχοντας δει, πια, ότι η κλιματική κρίση κάνει πολύ μεγάλα βήματα από χρόνο σε χρόνο, δε θα πρέπει εμείς, ως πολιτεία συνολικά, να κάνουμε άλματα μπροστά και να προλάβουμε το κακό. Ως Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε προβεί σε πολύ συγκεκριμένες μελέτες και παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίσουμε ότι, με τα σημερινά δεδομένα, δε θα έχουμε τέτοιου είδους εικόνες και καταστροφές», υπογράμμισε.