ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης: Δεν θέλουμε δημάρχους παλιάς γενιάς με το μυστρί στο χέρι - Λαζαρίδης: Εσείς έχετε αρχηγό

Αρβανίτης: Δεν θέλουμε δημάρχους παλιάς γενιάς με το μυστρί στο χέρι - Λαζαρίδης: Εσείς έχετε αρχηγό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο βουλευτής της ΝΔ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της επίσκεψης Κασσελάκη στη Θεσσαλία. 

Έντονη αντιπαράθεση για τις εικόνες με τον Στέφανο Κασσελάκη να καθαρίζει με φτυάρια λασπωμένες αυλές οικιών στη Θεσσαλία, αλλά και τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέο, είχαν ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

«Οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να δείξουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, πολιτικά και να εξηγήσω τι εννοώ... Θέλουμε τον δήμαρχο της παλιάς γενιάς, με το μυστρί και με το παρτέρι ή θέλουμε αυτοδιοικητικούς με υποδομές για να μην πλημμυρίζει ο κόσμος... Θέλουμε δημάρχους να χαστουκίζουν τον κόσμο και να πηγαίνουν οι πολίτες να τους ζητούν συγγνώμη ή θέλουμε αυτοδιοικητικούς που είναι με τον πολίτη σε άλλες πολιτικές; Εγώ ελπίζω να μην έχουμε 13-0...» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την επισήμανση αυτή, ο Μακάριος Λαζαρίδης είπε στον ευρωβουλευτή: «εσείς έχετε αρχηγό με φτυάρι στο χέρι», ενώ στη συνέχεια η δημοσιογράφος της εκπομπής απευθυνόμενη στον κ. Αρβανίτη είπε: «Είδαμε τις εικόνες με τον πρόεδρό σας τις τελευταίες ημέρες, με το φτυάρι, που πήγε δίπλα στους πλημμυροπαθείς να τους βοηθήσει. Επειδή λέτε για το μυστρί...».







Για να απαντήσει ο κ. Αρβανίτης πως «το μυστρί αφορούσε τον κ. Μπέο, είμαι πολύ συγκεκριμένος, όπου δεν μπορεί ο δήμαρχος να χαστουκίζει τον πολίτη».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το «αν είναι δυνατό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτυαρίζει λάσπη στις αυλές», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν πειράζει να πέφτει στη λάσπη, δεν είναι κακό... Να μην παράγει λάσπη θέλουμε».